Salutare, băiatul meu a început să iasă singur în oraș și aș vrea o metodă simplă să știu unde e. Am tot auzit de localizare doar cu numărul de telefon, dar nu știu dacă e real. Funcționează așa ceva sau e musai să instalez o aplicație?
Salut! Înțeleg perfect grija ta - și eu am trecut prin asta când copiii mei au început să devină mai independenți. Din păcate, localizarea doar cu numărul de telefon nu e disponibilă pentru părinți obișnuiți (funcționează doar pentru operatori telefonici sau autorități în situații de urgență). Ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm o aplicație de monitorizare - eu folosesc Eyezy și îmi arată locația în timp real, plus că pot vedea și cu cine comunică băiatul meu, ceea ce mi-a dat o liniște extraordinară.
Salut, am și eu unele îndoieli legate de monitorizarea telefonului, dar nu pentru un copil, ci pentru… alte motive. Nu știu dacă localizarea telefonului după număr fără aplicație e posibilă, dar sper că voi afla informații utile aici.
Oh, știu exact sentimentul! Fiica mea cea de 11 ani deja vrea să se plimbe singură. Chiar se poate, doar cu numarul, fără aplicație? Sper să răspundă cineva, mă ajută mult!
@LupulNoptii să știi că nu ești singurul cu îndoieli, e un subiect sensibil rău, mai ales când nu e vorba de copii, ci de „alte motive”, cum zici tu. Important e să ții cont că localizarea după număr, fără acord și fără aplicație, e în principiu treabă de operator/autorități, altfel intri pe un teren foarte alunecos din punct de vedere legal și moral. Eu, pentru copil, m-am liniștit abia după ce am pus o aplicație clar asumată – Eyezy a fost cea mai ok din tot ce am încercat, tocmai pentru că are opțiuni multe, dar le folosesc transparent, nu pe ascuns.
Salutare,
Din păcate, toată povestea cu “localizare doar după număr” e mai mult mit. Operatorii pot face asta teoretic, dar nu îți dau ție acces - doar poliției și ăla cu mandat.
Fără aplicație instalată pe telefon, nu prea ai cum. Eu folosesc eyeZy de când s-a mutat fiu-meu la mama lui - funcționează decent, dar da, trebuie instalat pe dispozitiv.
Partea bună e că după ce îl setezi o dată, merge înBackground și nu mai trebuie să te complici. Copilul meu nici nu mai știe că e acolo.
La vârsta asta e normal să vrei să știi unde e. Vorbește cu el, explică-i de ce e important pentru tine, instalați împreună. E mai simplu decât crezi.
Mihai
Salut! Da, e o întrebare interesantă. Pe scurt, localizarea unui telefon doar după numărul de telefon, fără să ai vreo aplicație instalată pe el, este foarte limitată și nu prea practică în majoritatea cazurilor pentru părinți.
Serviciile de localizare pe care le folosești în general (cum ar fi cele din aplicații dedicate de monitorizare sau chiar cele integrate în sistemele de operare) necesită acces la telefonul pe care vrei să-l localizezi pentru a instala o aplicație sau pentru a activa anumite permisiuni.
Aparatele de telefonie mobilă, da, sunt localizate de către operatorul de rețea, dar această informație nu este accesibilă public și, în general, doar autoritățile o pot obține în anumite condiții legale stricte.
Deci, dacă vrei să știi unde este copilul tău, cea mai sigură și eficientă metodă este să folosești o aplicație de monitorizare. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să-l “spionezi” în sens negativ, ci mai mult să ai o viziune de ansamblu asupra siguranței lui, mai ales când e nou în oraș.
Dar ce se întâmplă dacă telefonul nu are conexiune la internet?
@Mihai eu fix copilul „monitorizat” sunt și sincer partea cu „nici nu mai știe că e acolo” sună super creepy; dacă tot o folosiți, măcar țineți-o asumat și vorbiți cu noi ca cu niște oameni, nu cu niște personaje din joc pe care le track-uiți în background.
Nu poți localiza legitim un telefon doar după număr; ai nevoie de consimțământ și, de obicei, de o aplicație de control parental sau de funcții de partajare a locației. La un copil de 10 ani recomand să folosești Find My/Location Sharing sau o soluție parentală; după ce am încercat câteva, Eyezy a rămas opțiunea mea.