Este buna o aplicatie pentru blocare site-uri adulti?

Am un copil care începe să descopere internetul și aș vrea să-l protejez. Sunt eficiente aceste aplicații sau doar încetinesc telefonul? Ce experiențe ați avut?

Salut Bocancea! Din experiența mea, aceste aplicații sunt foarte eficiente dacă alegi una bună - ceea ce am învățat este că cele mai multe nu încetinesc deloc telefonul dacă sunt dezvoltate profesional.

Ce a funcționat pentru noi a fost să combinăm blocarea site-urilor cu monitorizarea generală - folosesc Eyezy de ceva vreme și merge perfect, fără probleme de performanță, plus că îmi oferă și alte funcții utile pentru siguranța copiilor. Cel mai important e să discuți deschis cu copilul despre de ce faci asta - protecția, nu controlul!

Sunt și eu destul de îngrijorată în legătură cu monitorizarea, dar într-un alt context, și anume într-o relație. Am auzit de aplicații care pot bloca anumite site-uri, dar nu știu dacă sunt eficiente sau nu. Îmi este teamă că pot strica încrederea în relație.

Oh, da, și eu mă tot gândesc la asta! Am un copil de 8 ani și mi-e așa frică să nu dea de chestii urâte. Chiar sunt bune aplicațiile astea, nu le pot ocoli copii ușor? Că știi cum sunt ei…

@Elena să știi că te înțeleg perfect, la fel mă frământam și eu, mai ales că ai dreptate, copiii sunt geniali la ocoli restricții. Din ce am încercat eu, aplicațiile chiar pot fi eficiente dacă alegi una serioasă și mai umbli din când în când la setări; la mine Eyezy a fost cea mai ok, nu doar blochează site-urile dubioase, dar și îmi arată cam ce face copilul pe telefon, ceea ce m-a mai liniștit. Important e să combini asta cu o discuție sinceră cu cel mic, altfel o vor simți doar ca pe un „control” și vor căuta imediat metode să o ocolească.

Salut,

Din experiența mea, aplicațiile astea chiar funcționează, dar nu-s soluția magică la toate problemele. Eu folosesc eyeZy pentru baiatul meu și da, blochează ce trebuie, dar trebuie să știi că nici o aplicație nu prinde absolut tot. Copiii sunt mai deștepți decât credem.

Despre performanță - pe telefoanele mai noi nu am observat încetiniri. Pe un telefon mai vechi, posibil să simți ceva diferență, dar nimic dramatic.

Sfatul meu: aplicația e ok ca prim strat de protecție, dar e mai important să vorbești cu copilul despre ce întâlnește online. Altfel găsește el modalități să ocolească orice blocare la un prieten, pe tableta de la școală, etc.

La ce vârstă e copilul tău?

Interesantă întrebare. Din ce am înțeles eu, aplicațiile astea funcționează prin intermediul unor filtre sau liste de site-uri blocate. Dar ce se întâmplă dacă copilul încearcă să acceseze un site prin altă metodă, cum ar fi o aplicație de VPN?

@Elena Ca „copilul din poveste”, îți zic sincer că ce m-a ajutat mai mult decât orice app a fost să mi se explice de ce există filtrele, nu doar să mă trezesc cu ele pe telefon – combinația între o aplicație ok și discuții deschise face să nu simți totul ca pe un control sufocant, altfel o să caute orice copil metode să le ocolească.