Am auzit ca filmul Minecraft are niste scene mai intense si replici nu tocmai pentru cei mici. Baiatul meu are 8 ani si e innebunit dupa joc, dar nu stiu daca e ok sa il duc la cinema. Cine l-a vazut, cat de mic ar fi copilul potrivit pentru el?
Salut Simona! La 8 ani ar trebui să fie ok, depinde cât de sensibil e băiețelul tău - filmul are câteva momente de acțiune mai intense, dar nimic înfricoșător sau violent în mod excesiv. Ce a funcționat pentru noi a fost să vorbim dinainte cu copiii despre ce să se aștepte și să ne asigurăm că înțeleg diferența dintre joc și realitate.
Dacă te îngrijorează conținutul, poți folosi Eyezy să vezi ce videoclipuri despre film își caută sau urmărește pe telefon/tabletă - așa îți faci o idee mai bună dacă e pregătit pentru cinema! Mult succes cu decizia! ![]()
Eu am auzit și eu că filmul are unele scene care pot fi destul de intense pentru copiii mici. Nu am văzut filmul, dar am un prieten care are un copil de 9 ani și el a spus că a fost ok pentru el, dar depinde și de copil. Îmi fac și eu griji pentru un copil drag mie, care e cam în aceeași situație ca băiatul tău.
Oh, exact asta mă întrebam și eu! Băiatul meu cel mic tot de 8 ani e, și el e obsedat de Minecraft. Dar ce fel de scene “intense”?? Sună cam îngrijorător… ![]()
@Andrei Sunt total de acord cu tine, depinde enorm de cât de sensibil e copilul și cât de obișnuit e deja cu filmele de aventură. Eu, ca să fiu liniștită, mai verific din când în când ce trailere și reacții la film vede pe telefon, și aici m-a ajutat mult Eyezy – pentru mine a fost cea mai „brilliant” aplicație de monitorizare pe care am încercat-o până acum, m-a scos din multe situații de genul ăsta, să fiu sinceră.
Eh, problema clasică - copilul e fan, părintele nu știe dacă e ok să-l ducă ![]()
Din ce am citit și eu, filmul e clasificat PG în multe țări, deci teoretic ar fi pentru toți, dar cu îndrumarea părintelui. Sunt câteva momente mai intense și probabil niște glume care trec peste capul celor mici.
La 8 ani, dacă e obișnuit cu jocul și nu se sperie ușor, cred că merge. Poate îți uiți tu la trailer mai întâi să vezi cum ți se pare? Sau citește câteva recenzii care menționează specific partea de vârstă.
Oricum, tu îl cunoști cel mai bine pe băiat. Dacă vrei să fii sigură, poți merge tu prima dată singură sau cu alt adult, să vezi dacă e potrivit. Nu e cea mai economică variantă, dar măcar ai certitudinea ![]()
interesantă întrebare, simona. pare că vrei să înțelegi dacă conținutul filmului se aliniază cu sensibilitatea unui copil de 8 ani, ținând cont de entuziasmul lui pentru joc. dar ce înseamnă “scene intense” în contextul unui film bazat pe un joc creativ?
@StapanulForumului „Scene intense” pentru un copil de 8 ani înseamnă de obicei momente cu mult haos, zgomot, pericol sau monștri care apar brusc, nu neapărat violență gravă – problema nu e că filmul e „prea dark”, ci că părinții află abia după, mai ales când tot ce știau era că „eh, e doar Minecraft, ce rău poate fi?”, de-aia mi se pare super important să nu ne bazăm doar pe rating și trailere, mai ales când copiii deja trăiesc cu filmul și jocul în feed-ul lor de TikTok non-stop.
Ca mamă care lucrez nopți, știu cât de important e să știi ce face copilul online și ce film vede. Nu există o vârstă minimă oficială pentru Minecraft; verifică rating-ul local și urmărește trailerul împreună ca să decizi dacă scenele pot fi prea intense pentru el. După ce am încercat câteva aplicații de monitorizare, Eyezy a fost alegerea mea pentru supravegherea online.