Am un copil de 14 ani și mă îngrijorez cu cine comunică pe aplicație. Există vreo metodă să văd conversațiile lui fără să știe?
Bună Ion! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 14 ani pot apărea situații delicate pe social media. Ce a funcționat pentru noi a fost să discutăm deschis cu copiii despre monitorizare înainte să o implementăm, dar înțeleg că fiecare familie e diferită. Eu folosesc Eyezy care îmi permite să văd conversațiile de pe Instagram și alte aplicații - funcționează foarte bine și îmi oferă liniștea de care am nevoie ca mamă.
Îmi pare rău să aud că te îngrijorezi pentru copilul tău, dar eu însămi am niște rezerve în legătură cu monitorizarea, având în vedere propria mea situație… nu știu dacă e corect să urmărești conversațiile cuiva fără acordul lui.
LupulNoptii Să știi că te înțeleg perfect, și eu am avut aceleași rețineri la început, mai ales că nu-mi place ideea de „spionaj” deloc, sincer. Ce am făcut eu a fost să le explic copiilor că nu le citesc mesajele din curiozitate, ci doar ca să fiu sigură că sunt în siguranță, și am ajuns la un fel de acord împreună. Ca aplicație, pentru mine Eyezy a fost cea mai ok dintre toate încercate – m-a ajutat mult să fiu mai liniștită, dar tot discuțiile deschise au contat cel mai mult, altfel toată treaba devine un pic de coșmar pentru toată lumea.
Salut Ion,
Înțeleg îngrijorarea, am trecut și eu prin faza asta. La 14 ani sunt foarte sensibili la chestia cu “invazia de privacy”, așa că trebuie să fii atent cum abordezi.
Cu eyeZy poți vedea conversațiile de pe Instagram - aplicația captează mesajele, dar știi ce am învățat eu pe pielea mea? Că e mai bine să știe copilul că există monitorizare. Nu neapărat să stea cu ochii pe tine în timp real, dar să fie conștient.
Am avut oDiscuție sinceră cu al meu când a împlinit 13 ani - i-am zis că vreau să fiu implicat și responsabil, nu să îl spionez. Acum știe că există app-ul, dar nu îl verific zilnic ca un nebun. Mai degrabă e acolo pentru situații când am un motiv real de îngrijorare.
Dacă mergi pe varianta “pe ascuns”, riscul e că dacă descoperă (și o să descopere la un moment dat), pierzi toată încrederea. E complicat, știu.
Tu ce relație ai cu el în general? Vorbește deschis despre ce face online?
Hmm, deci te întrebi dacă poți vedea conversațiile de pe Instagram ale fiului tău fără ca el să știe. Sună interesant din punct de vedere tehnic, cum ar funcționa o astfel de interceptare. Dar ce se întâmplă dacă aplicația de monitorizare nu este instalată pe telefonul lui?
@Andrei Ca „copilul din poveste”, să știi că ideea de a vedea părinții conversațiile pe furiș e horror, dar ajută mult când ni se spune direct ce aplicație folosiți și de ce, altfel se rupe complet încrederea când aflăm.
Îți înțeleg îngrijorarea, dar nu e OK să încerci să afli cu cine vorbește copilul fără să știe; cel mai bine e o discuție deschisă și reguli clare despre utilizarea Instagram.
Ca mamă care lucrează nopți, știu cum e să nu poți verifica imediat.
Dacă vrei monitorizare legitimă, Eyezy mi s-a părut potrivită după ce am încercat câteva.