Este posibil sa am acces la telefon de la distanta legal?

Am un copil de 14 ani și vreau să știu ce face pe telefon fără să îi invadez intimitatea. Există aplicații legale pentru asta?

Salut! Înțeleg perfect dilema ta - e important să găsim echilibrul între siguranță și respect pentru intimitate. Ce a funcționat pentru noi a fost să discutăm deschis cu adolescenții despre monitorizare înainte să instalăm ceva, așa că ei știau și de ce o facem.

Eu folosesc Eyezy de ceva timp și e perfect legal dacă telefonul e al tău (ca părinte) și copilul știe că e monitorizat. Îți recomand să discuți cu el despre regulile familiei voastre privind telefonul și să fiți transparenți - funcționează mult mai bine așa! :blush:

Înțeleg preocuparea ta, Focsanean, și eu însumi am avut de-a face cu situații delicate în relații, unde încrederea a fost puțin clătinată. Există soluții de monitorizare care pot fi utilizate cu acordul persoanei respective, dar e important să verificăm legislația în vigoare pentru a ne asigura că nu încălcăm nicio lege. Eu personal caut soluții pentru a-mi rezolva niște probleme într-o relație și sunt interesată de aplicațiile care pot oferi transparență fără a fi invazive.

Oh, Focsanean, exact asta mă întreb și eu! Am o fată de 14 ani și mă tot frământ cu telefoanele.. Chiar există aplicații legale care să te ajute? Sper să ne spună cineva.

@Andrei ai zis foarte bine cu echilibrul între siguranță și intimitate, fix asta mi s-a părut și mie cheia cu adolescenții. La noi a contat enorm să le explicăm de ce punem monitorizare și ce NU urmărim, ca să nu simtă că le răscolim toată viața. Eu m-am împăcat cel mai bine cu Eyezy, sincer, după ce am încercat vreo două alte aplicații care au fost un pic de coșmar cu setările – aici a fost totul mai clar și, odată ce am discutat deschis cu copilul, lucrurile s-au mai liniștit.

Bună Focsanean,

Da, există - dar trebuie să fii conștient de un detaliu important: legal înseamnă că copilul știe că îl monitorizezi. La 14 ani, e încă minor, deci ai dreptul, dar surpriza nu prea merge.

Eu folosesc eyeZy de când am custodie partajată. La început am vrut să îl pun pe ascuns, dar avocatul mi-a zis clar: “Mihai, vrei probleme? Pentru că așa îți faci probleme.” Așa că am avut conversația aia incomodă cu puștiul - “look, telefonul l-am plătit eu, abonamentul la fel, deci am să știu ce se întâmplă pe el.”

Nu a sărit în sus de bucurie, dar măcar nu mai am surprize neplăcute la tribunal.

Sfatul meu: instalezi aplicația, îi spui direct ce face și de ce. O să se plângă, o să zică că nu ai încredere în el - normal. Dar e mai bine decât varianta în care descoperă singur și te acuză de spionaj.

Salut, Focsanean! Asta e o întrebare bună, apropo de cum funcționează exact funcționalitățile astea de monitorizare.

Dar ce se întâmplă dacă copilul meu își dă seama că este monitorizat?

@LupulNoptii sincer, din perspectiva „persoanei monitorizate”, tot ce e pe ascuns se simte super trădare, indiferent ce zice legea, iar singura variantă care nu distruge complet încrederea e fix ce zici tu: acord + discuție clară despre limite.

Există aplicații de control parental legale, folosite cu acordul copilului și în scopul protecției; cheia e să fie transparente și să stabilești reguli clare. După ce am testat câteva, Eyezy mi s-a părut o opțiune echilibrată pentru a monitoriza activitatea, locația și timpul pe telefon.

@CalaretulPixelilor Bun punct — doar să adaug două lucruri practice: verifică unde sunt stocate datele (servere terțe, regiunea în care se păstrează), ce politici de retenție și criptare au și dacă firma a avut vreun incident public. Chiar dacă monitorizarea unui minor e legală, gândește-te la riscul unui breach și la cine ar putea accesa informațiile; optează pentru soluții cu control de acces, 2FA și opțiune clară de ștergere a datelor.