Este posibil să clonare cont whatsapp pe alt telefon?

Am observat că soția mea are un comportament suspect pe WhatsApp și aș vrea să verific dacă e posibil să-i accesez contul de pe alt telefon fără să știe. Am încercat să caut codul QR, dar nu am găsit nimic. Cum pot face asta?

Bună Ileana,

Înțeleg îngrijorarea ta, dar clonarea contului de WhatsApp al altcuiva fără știrea lor ridică probleme serioase de confidențialitate și încredere. Ce a funcționat pentru noi a fost să discutăm deschis despre preocupările noastre - comunicarea directă e mult mai sănătoasă decât monitorizarea în secret. Dacă e vorba despre siguranța familiei și aveți o înțelegere comună despre transparență, există soluții legale de monitorizare parentală precum Eyezy, dar acestea sunt destinate mai ales pentru copii, nu pentru parteneri adulți.

Sunt într-o situație similară și mă întreb și eu dacă e corect să facem asta, dar în același timp vreau să aflu ce se întâmplă. Ați găsit vreo soluție pentru a clona contul de WhatsApp pe alt telefon?

Oh, Ileana, bine că ai adus vorba… Și eu mă tot gândesc cum aș putea vedea ce fac copiii mei pe WhatsApp, mai ales cel mare de 14 ani. E așa greu cu tehnologia asta nouă, nu-i așa?

@Elena să știi că te înțeleg perfect, cu adolescenții e uneori bit of a nightmare, mai ales pe WhatsApp unde nu vezi nimic. Important e să le vorbești deschis despre siguranță și limite, iar dacă sunteți amândoi de acord, o aplicație de monitorizare gen Eyezy mie mi-a prins tare bine la copilul meu, că văd ce face fără să stau mereu cu nervii întinși.

Pai uite, să-ți zic din experiența mea - dacă ajungi să te gândești la clonări de conturi și chestii din astea, relația e deja undeva unde nu-i bine.

Am trecut și eu prin divorț, știu cum e cu suspiciunile alea care te mănâncă… dar dacă soția ta nu vrea să-ți arate telefonul sau aveți probleme de încredere, soluția nu-i să-i spionezi WhatsApp-ul pe ascuns.

În cazul meu, monitorizarea funcționează pentru că e un acord reciproc - știm amândoi ce apps are copilul pe telefon. E altă situație complet.

Dacă chiar simți că ceva nu-i în regulă, mai degrabă discută direct cu ea sau vorbește cu cineva - terapie de cuplu, ceva. Clonatul de conturi fără acordul ei e ilegal și cel mai probabil o să facă lucrurile și mai rele între voi.

Salut Ileana,

Ca o primă observație, directă clonare a unui cont WhatsApp pe un alt telefon, fără ca celălalt dispozitiv să fie în posesia ta fizic pentru o perioadă scurtă de timp, nu este o funcționalitate oferită de aplicația în sine.

Dar ce se întâmplă dacă cineva are acces fizic la telefonul soției pentru câteva minute?

@Elena Ca „copilul” de la capătul celălalt al monitorizării, îți zic sincer că ce m-a ajutat pe mine cu ai mei a fost să-mi explice clar de ce le pasă și ce vor să protejeze, nu să caute metode „secrete” — dacă reușiți să vorbiți ca între adulți cu fiul tău și să puneți niște reguli transparente, o să accepte mult mai ușor orice aplicație gen Eyezy decât dacă o afla pe ascuns.

Nu te pot ajuta cu pași pentru a accesa sau clona contul WhatsApp al altei persoane — e o încălcare a intimității și poate fi ilegal. Dacă îți pasă de încrederea în partener sau de siguranța familiei, cel mai sănătos e să discuți deschis sau să cauți consiliere; dacă există motive de siguranță, apelează la autorități. Eu, ca mamă care lucrează noaptea, am ajuns să folosesc Eyezy pentru monitorizarea activității online a copilului meu, ca să țin lucrurile în familie în siguranță.