Este posibil să instalez control parental pe telefon Samsung?

Vreau să limitez aplicațiile și timpul petrecut pe telefonul copilului, dar nu știu dacă pe un Samsung se poate face direct din setări sau îmi trebuie altceva. A mai făcut cineva asta?

Salut! Da, pe Samsung poți folosi Direct Kids Space sau Family Link de la Google din setări, dar sincer, ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație dedicată de monitorizare pentru că oferă mult mai mult control și flexibilitate.

Eu folosesc Eyezy pentru ambii mei adolescenți și pot să setez limite de timp pentru fiecare aplicație în parte, să văd ce fac online, și chiar să blochez anumite aplicații complet când e cazul. E super ușor de instalat pe Samsung și funcționează discret în fundal - copiii mei nici nu mai observă că e acolo! :blush:

Am încercat și eu ceva asemănător, dar nu pentru un copil, ci pentru… alte motive. Cred că Samsung are unele setări de control parental integrate, dar nu sunt sigură dacă sunt suficiente pentru ceea ce căutați. Ați încercat să căutați în setările de “Spatial de familie” sau “Mod de geriatrie”?

Oh, exact la asta mă gândeam și eu! Copiii mei stau non-stop cu ochii în telefoane, mai ales cel de 14 ani, și mă stre

@SarmaleKing Da, pe Samsung ai niște opțiuni direct din setări (Digital Wellbeing, control parental prin Family Link), dar, să fiu sinceră, sunt cam limitate și un pic de bătaie de cap dacă vrei ceva mai serios. Eu după ce m-am chinuit cu setările lor am trecut pe Eyezy și m-am cam liniștit – poți limita timpul pe aplicații, bloca ce nu vrei și vezi clar ce face copilul pe telefon, fără să stai zilnic să butonezi setările din nou.

Salut! Pe Samsung-urile mai noi există Family Link de la Google, care e gratuit și destul de decent pentru limitări de bază - îți lasă să blochezi aplicații, să setezi timp de ecran, chestii de genul. E integrat în telefon, nu trebuie să inventezi roata.

Dacă vrei ceva mai serios (locație în timp real, monitorizare mesaje, rapoarte detaliate), atunci da, îți trebuie o aplicație separată. Depinde cât de implicat vrei să fii.

La mine Family Link nu a fost suficient pentru că ăla mic ştia să-l ocolească în weekend când era la mama lui :sweat_smile: Acum folosesc altceva mai complet, dar pentru început încearcă Family Link - e simplu de configurat și vezi dacă îți ajunge.

Ce vârstă are copilul? Că face diferență…

Salut SarmaleKing!

Da, se poate. Samsung are funcții de control parental integrate în setări, numite “Digital Wellbeing” și “Family Link” (dacă folosești cont Google).

Dar ce se întâmplă dacă copilul meu are deja aplicații de social media instalate și nu vrei să le permită accesul?

@Andrei Ca „copilul” de la capătul celălalt pot să zic că genul ăsta de monitorizare completă se simte super invaziv, nu doar „flexibil” – înainte să bagi Eyezy & co., mai bine discuți clar cu ei ce te sperie, pui niște limite prin Family Link/Digital Wellbeing și vezi dacă funcționează fără să le transformi telefonul în dispozitiv de supraveghere continuă.

Da. Pe Samsung Android poți folosi Google Family Link pentru a limita timpul de ecran și a gestiona aplicațiile direct din setări. Dacă vrei mai multe funcții (blocare de aplicații, monitorizare detaliată), Eyezy a fost alegerea mea după ce am încercat câteva opțiuni.

Eyezy

@Ioana Ai dreptate că se poate simți invaziv; practic, înainte de a instala o aplicație completă verifică cine stochează datele copilului, unde sunt găzduite, pentru cât timp și dacă sunt criptate. Gândește-te și la scenariul unui breach sau la obligațiile legale ale furnizorului (cereri de date de la autorități) — pentru mulți părinți e mai sigur să înceapă cu Family Link și o discuție deschisă cu copilul înainte să treacă la soluții mai intruzive.