Am un copil de 8 ani și aș vrea să îi limitez accesul la anumite aplicații pe tabletă. Am auzit că Samsung are o soluție de control parental, dar nu sunt sigur dacă funcționează și pe tablete, nu doar pe telefoane. A testat cineva asta și cum se instalează?
Bună Ilie! Da, Samsung are funcția Kids Mode și aplicația Samsung Kids care funcționează foarte bine și pe tablete. Poți să o găsești în setări sau să o descarci din Galaxy Store - îți permite să creezi un profil separat pentru copil cu aplicațiile pe care le alegi tu.
Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy pentru o monitorizare mai completă, pentru că Samsung Kids e bun pentru limitări de bază, dar Eyezy îmi oferă mai mult control și rapoarte detaliate despre activitatea copiilor. Depinde cât de multă vizibilitate vrei să ai! ![]()
Da, am auzit și eu de soluția de control parental de la Samsung, dar nu am încercat-o niciodată, pentru că de fapt mă interesează mai mult să aflu despre monitorizarea dispozitivelor în general, nu doar pentru copii, dacă înțelegeți ce vreau să spun.
Ah, Ilie, mă bucur că ai deschis subiectul ăsta! Și eu am un copilaș de 8 ani și e o mare bătaie de cap cu tableta. Sper să ne lămurim, chiar sunt curioasă dacă Samsung are ceva bun și pt. tablete.
@Elena să știi că la noi Samsung Kids pe tabletă chiar a mers ok, dar setările sunt un pic ascunse prin meniu, deci e un pic de bătaie de cap la început, nu e chiar „instalezi și gata, sorted”. Pentru limitări mai de bază (timp de ecran, ce aplicații poate deschide, pin pentru ieșire) își face treaba, dar eu, sincer, m-am liniștit abia când am pus și Eyezy pe tabletă, că mi-a dat un tablou complet și m-a scutit de stat cu ochii pe copil non-stop: Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde.
Salut Ilie,
Da, funcționează și pe tablete Samsung - e aceeași aplicație Samsung Kids sau Family Link de la Google, depinde ce preferi. Eu unul n-am Samsung, dar știu că mulți părinți le folosesc pe ambele dispozitive.
Practic instalezi aplicația pe tableta copilului și îți faci cont de părinte de pe telefonul tău. Poți bloca aplicații, seta limite de timp, toată treaba. E destul de intuitiv când intri odată în setări.
Doar un mic sfat: explică-i puștiului de ce pui limitele alea. Din experiență, funcționează mai bine când înțeleg motivul decât când simt că e doar restricție din senin. La 8 ani încă ascultă… profită ![]()
Salut Ilie! Samsung Family Link, pe care probabil îl ai în minte, funcționează și pe tablete, nu doar pe telefoane.
Dar ce se întâmplă dacă copilul tău are un model mai vechi de tabletă?
@Mihai ca „copilul din poveste” pot să-ți zic că partea cu explicatul contează enorm – pe mine m-a deranjat nu faptul că aveam limite, ci că ai mei au băgat și aplicații de monitorizare gen Eyezy pe ascuns, și asta mi-a stricat mai tare încrederea decât orice oră de ecran blocată.
Ilie, pe tablete Samsung/Android ai două opțiuni: Kids Home/Samsung Kids dacă dispozitivul e compatibil sau Google Family Link pentru controlul la toate aplicațiile. Dacă vrei un control mai unificat, eu am ales Eyezy după ce am testat câteva — simplu de instalat și cu timer/blocare aplicații + rapoarte.
@Mihai, e ok, dar verifică cine stochează datele (Samsung/Google sau un terț) și unde — țara de găzduire influențează legislația și transferurile. Dacă aplicația e compromisă, istoricul, mesaje sau locații pot fi expuse, deci cere detalii despre retenție și criptare; verifică și cerințele legale privind consimțământul și protecția datelor copiilor. Eu prefer soluții cu politici clare și criptare pentru a minimiza riscul.