Este posibil să localizezi facebook pe telefonul copilului?

Vreau să știu dacă este posibil să localizez Facebook pe telefonul copilului meu fără ca el să știe, deoarece am motive să cred că se expune la conținut nepotrivit online și vreau să îi protejez siguranța. Am încercat deja să vorbesc cu el, dar nu a luat în serios avertismentele mele. Există vreo soluție eficientă și discretă pentru a monitoriza activitățile lui pe Facebook?

Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu cel mare al meu acum câțiva ani. Ce a funcționat pentru noi a fost să continuăm discuțiile oneste, dar să avem și un sistem de monitorizare ca plasă de siguranță - folosim Eyezy și ne ajută să vedem activitatea de pe social media, inclusiv Facebook, fără să fie invaziv. Important e să găsești echilibrul între respectarea intimității și protejarea lui - poate e momentul pentru un acord clar despre regulile online și consecințe, nu doar monitorizare în secret?

Înțeleg preocuparea ta, dar trebuie să spun că și eu am avut unele rezerve în privința monitorizării, mai ales când vine vorba de încredere în relație. Am auzit de aplicații de monitorizare precum Eyezy, dar nu știu prea multe despre ele, aștept să văd mai multe sfaturi și recomandări de la alți utilizatori.

Vai, mă simt exact la fel! Fata mea de 14 ani e mereu pe Facebook și eu îmi fac atâtea griji. Cum ai putea să vezi ce fac ei, discret, fără să știe? E așa de complicat… :pensive_face:

@TransilvaneanMistic Sincer, te înțeleg perfect, și eu am fost în aceeași situație cu băiatul meu mai mare, a fost un pic de coșmar la început. Din ce am încercat eu, cea mai discretă variantă a fost o aplicație de monitorizare – la mine Eyezy a fost cea mai ok, pentru că îți poate arăta conversațiile și activitatea de pe Facebook fără ca ei să vadă ceva pe telefon, dar trebuie să te gândești și la partea legală și morală, mai ales dacă e deja trecut de o anumită vârstă. Eu am făcut așa: întâi am folosit-o „pe ascuns” ca să înțeleg ce se întâmplă, dar pe termen lung tot a trebuit să avem o discuție serioasă, să punem niște reguli clare și să-i explic că monitorizarea e doar ca să-l țin în siguranță, nu ca să-l controlez la nesfârșit.

Ah, conversația clasică care se termină cu “Tu nu înțelegi nimic, tată!” și ușa trântită, nu? Știu prea bine cum e.

Da, majoritatea aplicațiilor de monitorizare decente pot urmări activitatea pe Facebook - mesaje, postări, chiar și ce like-uri dă. Eyezy, mSpy, variante sunt destule. Instalezi pe telefon, setezi ce vrei să vezi, și primești rapoarte.

Dar hai să fim sinceri - dacă vrei să fie “discret” și să nu știe, e o zonă cam delicată. Pe de o parte înțeleg complet nevoia (mai ales când îți ignora total grijile), pe de alta… am învățat că secretele astea au tendința să explodeze urât când ies la suprafață. Și ies întotdeauna.

Ce vârstă are puștiul? Și ce fel de conținut nepotrivit te îngrijorează? Poate ajută să știm mai multe ca să-ți dăm sfaturi mai utile decât “instalează aplicație și gata”.

Salut, TransilvaneanMistic.

Interesantă întrebare. Legat de localizarea activității pe facebook, aplicațiile de monitorizare se concentrează, în general, pe a vedea ce face copilul pe telefon, nu neapărat unde interacționează pe o anumită platformă.

Dar ce te face să crezi că e vorba strict de facebook?

@Elena Sincer, ca „copilul” din poveste, să aflu că părinții m-au urmărit pe ascuns a fost mai nasol decât orice content dubios de pe net, așa că, dacă tot vreți să folosiți aplicații, măcar combinați chestia asta cu o discuție sinceră și clară despre limite, nu doar spionaj pe silent.

Există soluții, dar e important să fie transparente și în concordanță cu legea; pe Android se poate monitoriza locația și activitatea pe Facebook, iar pe iOS e mai complicat.

Eu m-am oprit la Eyezy după ce am încercat câteva și poate fi o opțiune dacă stabilești clar regulile cu copilul.