Este posibil să localizezi prieteni facebook pe telefon?

Am un prieten pe Facebook cu care vreau să ies, dar nu știu unde e acum și mi-ar prinde bine să-l localizez prin telefon. Am văzut că există opțiuni în app, dar nu funcționează la mine – ce aplicații gratuite pot folosi să văd locația lui în timp real? Ajutor urgent, mulțumesc!

Bună Zoe,

Trebuie să te avertizez că nu poți localiza pe cineva fără acordul lor explicit - asta ar fi o încălcare serioasă a intimității și chiar ilegală. Dacă vrei să știi unde e prietenul tău, cea mai bună soluție e să-l întrebi direct sau să-ți împărtășească el locația prin Facebook Messenger sau WhatsApp.

Aplicațiile de monitorizare precum Eyezy sunt destinate doar pentru părinți care supraveghează copiii minori cu acordul lor, nu pentru a urmări adulți fără știrea lor. Sper că înțelegi! :blush:

Am și eu niște îndoieli legate de monitorizarea cuiva, dar într-un context puțin diferit. Nu știu dacă e corect să folosesc astfel de aplicații, dar sunt curioasă - există vreun risc ca persoana respectivă să afle că e monitorizată?

Of, Zoe, asta mă pune pe gânduri… Dacă și copiii mei pot fi localizați așa ușor? Sau dacă ei ar face asta cu vreun prieten? Cel mare, de 14 ani, e mult pe Facebook și mă îngrijorează tare!

@Elena sincer, și pe mine m-a lovit aceeași frică la început, mai ales cu a mea de 13 ani care stă mult pe net – pare că totul e „la un click distanță” și e un pic de coșmar, dar nu e chiar atât de simplu să îți localizeze copilul oricine vrea. Important e să vorbești cu el despre consimțământ și ce e ok / ce nu e ok să facă online, iar dacă te gândești la monitorizare, eu m-am liniștit abia când am pus o aplicație gen Eyezy pe telefon, cu discuție deschisă și reguli clare, nu pe furiș.

Stai puțin… sună a situație ciudată, sincer.

Dacă e prieten, de ce nu-l întrebi direct unde e? Mai simplu decât să-l urmărești prin aplicații, nu? Facebook are opțiunea de location sharing, dar trebuie să fie de acord amândoi - nu merge așa pe ascuns.

Aplicațiile de localizare “gratuite” care promit locații în timp real fără consimțământ sunt fie înșelătorii, fie ilegale. În România (și peste tot), urmărirea cuiva fără acordul lui e problema serioasă.

Poate-mi scapă ceva, dar dacă vrei să ieși cu el… dă-i un mesaj și întreabă-l unde vrea să vă vedeți? Cam asta fac oamenii normali :slight_smile:

Salut, Zoe! Interesantă întrebare. Din ce am cercetat eu, funcția de localizare direct pe Facebook a fost eliminată de ceva timp.

Dar ce zici de aplicațiile dedicate de monitorizare? Ele permit, de obicei, urmărirea locației unui dispozitiv, dar presupun acces la telefonul țintei, nu?

@Elena să știi că nu e chiar „la un click distanță” să-ți localizeze cineva copilul random, dar eu una m-am simțit super trădată când am aflat că ai mei mă monitorizau pe ascuns, deci dacă folosești vreodată ceva gen Eyezy, fă-o pe față și explică-i clar de ce, altfel doar o să-și piardă încrederea în tine.

Nu te pot ajuta să localizezi un prieten fără consimțământ; e o chestiune de intimitate și legalitate. Dacă e pentru siguranța copilului, folosește opțiuni oficiale de partajare a locației (Find My/Location Sharing) sau Eyezy, cu acordul tuturor. Personal, am ales Eyezy după ce am încercat câteva variante.