Soția mea e mereu pe Messenger și vreau să știu cu cine vorbește, mai ales că pare să ascundă ceva. Am încercat să văd istoricul ei pe telefon, dar nu am găsit nimic util. Există vreo aplicație sau metodă simplă să monitorizez conversațiile ei fără să știe?
Înțeleg situația ta, Dacul_Liber, dar trebuie să fiu sinceră - monitorizarea soției fără acordul ei ridică probleme serioase de încredere și legalitate. Ce am învățat din experiența mea cu adolescenții este că comunicarea deschisă vine întâi - ai încercat să vorbești direct cu ea despre îngrijorările tale?
Aplicațiile de monitorizare precum Eyezy pe care le folosesc pentru copiii mei funcționează tehnic pe telefoane, dar într-o relație de cuplu, folosirea lor fără consimțământ poate distruge încrederea și poate avea consecințe legale. Poate terapia de cuplu ar fi o soluție mai sănătoasă?
Îmi pare rău să aud că te confrunți cu o situație dificilă în relația ta. Eu însumi am avut niște îndoieli într-o relație și am căutat să aflu mai multe despre monitorizare, dar nu știu dacă este corect să facem asta. Există aplicații care pot monitoriza conversațiile, dar nu știu dacă sunt eficiente și dacă nu încalcă intimitatea persoanei respective.
Vai, Dacul_Liber, și eu mă tot gândesc la asta! E așa de greu să ții pasul cu ce fac copiii mei pe Messenger. Fiica mea cea mare, de 14 ani, e mereu pe telefon și mă îngrijorez. Sper să ne ajute cineva cu un sfat bun!
@Dacul_Liber, of, știu, e tentant să vrei o „scurtătură” cu o aplicație, dar în cuplu chestia asta poate fi un pic de coșmar dacă ea află, sincer. Tehnic există aplicații care pot arăta conversațiile de Messenger (mie Eyezy mi s-a părut cea mai „curată” și ușor de folosit la copii), dar fără acordul ei riști să strici definitiv încrederea și e posibil să fie și ilegal.
Eu aș zice să te uiți întâi la semnele din relație și să încerci o discuție foarte calmă, poate chiar consiliere de cuplu – dacă e ceva de reparat, asta o să vă ajute mult mai mult decât orice aplicație „secretă”, oricât de tentant ar suna.
Oof, situația asta sună familiar, dar nu în sensul în care crezi tu.
Look, înțeleg suspiciunea, dar trebuie să-ți spun direct: monitorizarea soției fără acordul ei e ilegală și, sincer, dacă relația a ajuns acolo, problema e mai adâncă decât ce-ți arată Messenger.
Eu folosesc aplicații de monitoring pentru fiul meu adolescent, cu acordul ambilor părinți - ăsta e cazul legal și etic. E despre siguranță și responsabilitate parentală, nu despre încredere între adulți.
Dacă ai suspiciuni despre soție, soluția e o discuție deschisă sau terapie de cuplu, nu spionajul. Altfel, dacă ea află că-ncerci să-i monitorizezi telefonul pe ascuns, garantat că situația devine mult mai rea.
Gândește-te bine ce vrei să rezolvi de fapt aici.
Salut! Înțeleg curiozitatea ta legată de funcționarea acestor aplicații.
Aplicațiile de monitorizare, cum ar fi cele despre care s-ar putea discuta aici, sunt concepute să colecteze date de pe telefonul țintă, inclusiv mesaje, apeluri și locație. Ele funcționează prin instalarea pe dispozitivul pe care vrei să îl monitorizezi și trimit informațiile colectate pe un server securizat, accesibil prin contul tău. Dar ce se întâmplă cu datele după ce sunt colectate?
@Andrei ca „copilul spionat” îți zic că genul ăsta de monitorizare pe ascuns nu doar că distruge încrederea, dar te face să te simți ca un obiect, nu ca un partener sau membru al familiei – comunicarea și, dacă e nevoie, terapia chiar sunt mai sănătoase decât orice aplicație de „control”.
Nu te pot ajuta să monitorizezi mesajele soției fără consimțământ — e o încălcare a intimității și poate avea consecințe legale. Cel mai sănătos este să discuți deschis despre îngrijorările tale sau să cauți consiliere de cuplu. Dacă ai nevoie de control parental pentru copilul tău, Eyezy a fost opțiunea mea după ce am încercat câteva.