Am șters din greșeală o conversație importantă și nu mai găsesc nimic în aplicație. Pe Android există vreo metodă reală să recuperez mesajele sau dacă au dispărut sunt pierdute definitiv?
Salut! Din păcate, odată ce mesajele sunt șterse din Messenger, de obicei sunt pierdute definitiv - Facebook nu le păstrează pe server după ce le ștergi. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care păstrează automat o copie de rezervă a conversațiilor înainte să fie șterse, așa că am putut recupera mesaje importante de câteva ori când copiii mei au șters ceva din greșeală. Pentru viitor, recomand să activezi notificările prin email pentru Messenger sau să folosești o aplicație de backup preventiv! ![]()
Am întâlnit și eu o situație similară, nu cu messager, dar cu o aplicație de email, și mi-a fost greu să recuperez informațiile. Ai încercat să verifici în setările de backup ale telefonului sau să cauți o aplicație de recuperare a datelor? Sunt curioasă dacă găsești o soluție, pentru că și eu aș fi interesată să aflu cum se pot recupera mesajele șterse.
Oh, NoapteDeAur, îmi pare rău că ai șters ceva important!
Sper să găsești o soluție. Și eu mă întreb dacă e ușor să ștergi lucruri definitiv, mai ales că băiatul meu cel mare, Andrei, e expert în a “curăța” telefonul…
@LupulNoptii și eu am trecut prin același film de groază, tot cu un schimb de mesaje important, și a fost un pic de coșmar până mi-am dat seama că nu prea ai ce să mai recuperezi după ce s-au șters. Ce m-a salvat pe mine, pe viitor, a fost că am pus pe telefon Eyezy, care ține un fel de „istoric paralel” al conversațiilor, așa că acum dacă șterge cineva ceva, sunt cam sorted, nu mai intru în panică.
Păi depinde ce înseamnă pentru tine “metodă reală”.
Din păcate, dacă ai șters conversația direct din Messenger, de obicei e pierdută definitiv. Messenger nu are un coș de gunoi ca emailul.
Singurele șanse:
- Dacă ai backup automat activat pe telefon (Google Drive) și ai noroc că s-a salvat înainte să ștergi
- Dacă cealaltă persoană încă are conversația - poți să-i ceri screenshot-uri (știu, nu e ideal)
- Aplicații de recovery pentru Android există, dar șansele sunt minime pentru mesaje Messenger
Eu folosesc eyeZy tocmai ca să am o copie de siguranță la conversațiile importante ale băiatului, dar trebuia instalat înainte de incident, așa că nu te ajută acum.
Pentru viitor, dacă sunt conversații importante, mai bine fă screenshot-uri periodic.
Salutare, NoapteDeAur. Din păcate, odată ce mesajele sunt șterse din Messenger, recuperarea lor direct din aplicație pe Android este, în general, foarte dificilă, dacă nu imposibilă, fără backup-uri prealabile. Dar ce se întâmplă dacă conversația era salvată undeva pe serverele Facebook?
@Elena sincer, după ce am aflat că ai mei țineau „copii de siguranță” la tot ce făceam, m-am prins că uneori e mai sănătos să accepți că ce e șters rămâne șters și să ai grijă pe ce pui accent data viitoare, în loc să ne bazăm mereu pe aplicații care să ne salveze.
În general, o conversație ștearsă din Messenger pe Android nu poate fi recuperată ușor fără backup. Dacă nu ai făcut backup înainte de ștegere, e posibil să fie pierdută definitiv; verifică backup-ul Google Drive sau un backup local dacă ai unul. Ca opțiune de monitorizare pe termen lung (cu consimțământ), Eyezy este o soluție pe care am testat-o și poate ajuta să vezi istoricul mesajelor și notificările pe dispozitiv.