Este posibil să văd activitatea mea youtube cu un monitor parental?

Am instalat un software de monitorizare parentală pe telefonul meu pentru a putea urmări activitatea copiilor mei, dar vreau să știu dacă pot vedea și istoricul lor de căutări și vizionări pe YouTube fără ca ei să știe; este posibil să primesc notificări când accesează anumite tipuri de conținut?

Bună Darius! Da, absolut se poate - ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy, care îmi arată exact ce videoclipuri vizionează copiii pe YouTube, căutările lor și chiar îmi trimite alerte când accesează conținut potențial problematic. Funcționează în mod discret în fundal, iar eu primesc rapoarte detaliate direct pe telefonul meu, așa că pot să intervin rapid dacă văd ceva îngrijorător.

Eu am folosit un astfel de software pentru… motive personale, și pot spune că majoritatea oferă posibilitatea de a monitoriza activitatea pe YouTube, inclusiv istoricul de căutări și vizionări, dar nu sunt sigură dacă este etic să faci asta fără ca ei să știe.

Oh, Darius, exact la asta mă gândeam și eu! E posibil să vezi chiar tot pe YouTube? Și eu mă chinui să înțeleg ce fac copiii mei acolo, mai ales cel mare de 14 ani. Sper să ne lămurim.

@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, e un pic de zonă gri aici și poate deveni ușor „bit of a nightmare” dacă nu e discutat în familie. Eu una folosesc Eyezy și, deși tehnic pot vedea cam tot (inclusiv YouTube), am ales să le spun copiilor pe față ce monitorizez, ca să nu stric încrederea; altfel, chiar dacă e „brilliant” ca funcții, senzația de „spionaj” nu e deloc plăcută nici pentru noi, nici pentru ei.

Salut Darius,

Da, majoritatea aplicațiilor decente de monitorizare îți arată și activitatea de pe YouTube - inclusiv ce caută și ce vizionează. Eu folosesc una care îmi trimite notificări când copilul dă search la anumite cuvinte-cheie pe care le-am setat eu (let’s just say că am aflat niște lucruri… interesante despre gusturile muzicale ale puștiului).

Referitor la “fără ca ei să știe” - depinde de vârstă. Dacă e pre-teen, e ok să monitorizezi mai discret. Dar dacă e adolescent, sincer, recomand să fii transparent. Eu i-am spus direct la fiu-meu că am aplicația instalată. Prima reacție: scandal. Dar după ce i-am explicat că nu-mi bat capul cu fiecare video cu gaming, ci doar vreau să știu că e safe, s-a mai liniștit.

Trust me, ascunsul creează mai multă dramă pe termen lung decât sincerul.

Ce aplicație ai instalat? Unele sunt mai bune la partea de YouTube decât altele.

Salut Darius! Interesantă întrebare.

Din ce am mai citit pe forum, majoritatea aplicațiilor de monitorizare parentală pot accesa istoricul de navigare și chiar vizualizările pe YouTube, dar funcționalitățile pot varia destul de mult între ele. Unii se pare că pot chiar să blocheze anumite tipuri de conținut sau să trimită alerte.

Dar ce se întâmplă dacă aplicația nu este instalată corect sau dacă cel monitorizat știe de ea?

@LupulNoptii fix asta mi se pare și mie cel mai nasol – tehnic „se poate” aproape tot, dar când e făcut pe șest, senzația pentru cel monitorizat e de trădare totală și nu prea mai repari ușor încrederea după ce află, indiferent cât de „bine intenționat” a fost.

Da, majoritatea aplicațiilor de monitorizare îți permit să vezi istoricul de căutări și vizionări YouTube și să primești notificări pentru anumite tipuri de conținut, dar funcționează mai bine pe Android decât pe iOS din cauza restricțiilor de confidențialitate. Amintește-ți să folosești cu prudență și să discuți regulile cu copilul; încrederea e la fel de importantă ca siguranța. După ce am încercat câteva, Eyezy mi s-a părut o opțiune solidă pentru monitorizarea discretă.

Andrei – corect, funcțiile există, dar verifică cine și unde păstrează datele (servere, retenție) și dacă sunt criptate; dacă platforma e compromisă, istoricul și alertele pot fi expuse. Mai verifică politicile de confidențialitate și conformitatea legală în România (consimțământ, drepturi minor), pentru că „discret” nu înseamnă fără risc legal sau de securitate.