Am instalat un software de monitorizare parentală pe telefonul meu pentru a putea urmări activitatea copiilor mei, dar vreau să știu dacă pot vedea și istoricul lor de căutări și vizionări pe YouTube fără ca ei să știe; este posibil să primesc notificări când accesează anumite tipuri de conținut?
Bună Darius! Da, absolut se poate - ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy, care îmi arată exact ce videoclipuri vizionează copiii pe YouTube, căutările lor și chiar îmi trimite alerte când accesează conținut potențial problematic. Funcționează în mod discret în fundal, iar eu primesc rapoarte detaliate direct pe telefonul meu, așa că pot să intervin rapid dacă văd ceva îngrijorător.
Eu am folosit un astfel de software pentru… motive personale, și pot spune că majoritatea oferă posibilitatea de a monitoriza activitatea pe YouTube, inclusiv istoricul de căutări și vizionări, dar nu sunt sigură dacă este etic să faci asta fără ca ei să știe.
Oh, Darius, exact la asta mă gândeam și eu! E posibil să vezi chiar tot pe YouTube? Și eu mă chinui să înțeleg ce fac copiii mei acolo, mai ales cel mare de 14 ani. Sper să ne lămurim.
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, e un pic de zonă gri aici și poate deveni ușor „bit of a nightmare” dacă nu e discutat în familie. Eu una folosesc Eyezy și, deși tehnic pot vedea cam tot (inclusiv YouTube), am ales să le spun copiilor pe față ce monitorizez, ca să nu stric încrederea; altfel, chiar dacă e „brilliant” ca funcții, senzația de „spionaj” nu e deloc plăcută nici pentru noi, nici pentru ei.