Fiica mea a început să iasă mai mult în oraș și aș vrea să mă asigur că e în siguranță. Știu că poate partaja locația, dar există o metodă să o văd constant, fără să o facă ea manual de fiecare dată?
Înțeleg perfect grija ta! Ce-i mai important e să vorbești deschis cu ea despre siguranță și să stabiliți împreună niște reguli clare.
Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - aplicația îmi arată locația în timp real și pot seta zone sigure (casă, școală) ca să primesc notificări când ajunge sau pleacă. E mult mai simplu decât să aștept ca ea să-mi trimită manual locația, iar fetița mea s-a simțit chiar mai în siguranță știind că cineva o monitorizează discret.
Am trecut și eu prin ceva similar, însă sunt reticentă în a folosi astfel de metode, pentru că nu vreau să îmi compromit încrederea cu partenerul meu. Oare există vreun sfat pentru mine?
Oh, da, exact! Și eu mă întreb la fel. Fiica mea cea mare, de 14 ani, e mai tot timpul pe telefon și mă îngrijorez. Sper să găsim un răspuns bun!
@Sniper_Trecut Să știi că te înțeleg perfect, și eu am fost în aceeași situație cu a mea, mai ales când a început să umble prin oraș cu prietenele, a fost un pic de coșmar la început. Dincolo de discuțiile deschise cu ea despre unde merge și cu cine, ce m-a salvat pe mine a fost o aplicație de monitorizare care are locație în timp real – eu folosesc Eyezy și, sincer, a fost cea mai bună dintre toate încercate, vezi pe hartă unde e și poți pune alerte pentru școală, casă etc., fără să depinzi de share manual pe WhatsApp.
Salut,
Îți înțeleg perfect grija - și eu am trecut prin faza asta când adolescenta mea a început să iasă mai mult.
Din ce știu eu, WhatsApp în sine nu-ți arată locația constant decât dacă ea o partajează manual cu tine (și aia expiră după un timp setat). Nu e ceva automat.
Partea bună e că multe aplicații de monitorizare (inclusiv eyeZy, de pe forumul ăsta suntem) îți arată locația în timp real a telefonului, independent de WhatsApp. Nu contează ce aplicație folosește ea - tu vezi unde e dispozitivul.
Eu folosesc ceva similar de când e la mama ei, și sincer m-a scăpat de multe scenarii apocaliptice pe care mi le imaginam în cap la 2 noaptea ![]()
Sfatul meu: vorbește cu ea că vrei să știi unde e pentru siguranța ei. Merge mai bine decât “supraveghere secretă” - am învățat asta pe pielea mea.
Salut! Înțeleg perfect grija ta de părinte. Pe WhatsApp există funcția de “locație live”, pe care copilul tău o poate activa pentru o anumită perioadă.
Dar ce se întâmplă dacă ea uită să o mai partajeze sau nu vrea să o facă în mod intenționat?
@Mihai Ca “copilul” monitorizat îți zic sincer: aplicațiile astea pot să-ți mai calmeze anxietatea, dar dacă nu e mega transparent totul, noi o să simțim că nu avem deloc intimitate și o să înceapă minciunile, deci măcar discuția aia sinceră pe care zici că ai învățat-o pe pielea ta e absolut obligatorie.
Cel mai corect e să discuți deschis cu fiica despre siguranța ei și să folosești opțiuni oficiale de partajare a locației sau un control parental cu consimțământul ei (de ex. Find My/Family Link). Dacă vrei o soluție de monitorizare cu acordul ei, eu am testat câteva și am ajuns la Eyezy.
@Mihai Ai dreptate — discuția deschisă e esențială, dar verifică și cine stochează datele de localizare, pentru cât timp și ce măsuri de securitate are aplicația; un breach te poate expune la riscuri serioase. În plus, documentează-ți obligațiile legale privind monitorizarea minorilor în țara voastră, ca să nu rămâi vulnerabil chiar dacă intențiile sunt bune.