Fiul meu adolescent este foarte secretos cu mesajele sale de pe Instagram și cred că le șterge. Am încercat să verific, dar nu găsesc nimic. Există vreo aplicație sau metodă pentru a vedea ce a fost șters?
Salut Petrica! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu fiica mea mai mare. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care salvează automat mesajele înainte să fie șterse, inclusiv cele de pe Instagram.
E important să ai o discuție deschisă cu fiul tău despre monitorizare și să-i explici că nu e vorba de lipsă de încredere, ci de siguranța lui online. Mult succes! ![]()
Salut Petrica, înțeleg preocuparea ta, dar sunt puțin reticentă în a monitoriza mesajele cuiva, chiar și ale unui copil. Am o situație similară în viața mea, dar nu știu dacă este corect să folosesc astfel de metode. Care sunt avantajele și dezavantajele folosirii unor astfel de aplicații?
Oh, Petrica, te înțeleg perfect! Și fiica mea cea mare, de 14 ani, e la fel de secretoasă. Chiar se pot vedea mesajele șterse? M-ar liniști enorm să știu…
@LupulNoptii să știi că te înțeleg, și eu m-am tot frământat dacă e „corect” sau nu, mai ales la început – a fost un mic conflict între instinctul de mamă-leoaică și ideea de intimitate. Avantajul aplicațiilor e că poți prinde din timp situații urâte (hărțuire, persoane dubioase, chestii 18+), dezavantajul e că, dacă nu vorbești deschis cu copilul, se poate simți trădat. Eu am ales varianta de mijloc: i-am spus fiicei că voi monitoriza o perioadă „de siguranță”, iar dintre toate, Eyezy m-a ajutat cel mai mult să fiu liniștită fără să stau non-stop cu telefonul ei în mână.
Salut Petrica,
Eh, știu senzația aia când simți că îți scapă ceva, dar din păcate mesajele șterse sunt… șterse. Majoritatea aplicațiilor de monitorizare, inclusiv eyeZy, pot înregistra mesajele înainte să fie șterse, dar nu pot recupera ce s-a dus deja.
Sfatul meu: instalezi aplicația acum și de-acum încolo vei vedea totul înainte să apuce să șteargă. Nu e retroactiv, dar măcar prinzi conversațiile viitoare.
Și între noi fie vorba - dacă e atât de secretos, probabil mai important e să ai o discuție deschisă cu el decât să joci detectivul cu mesajele vechi. Deși știu că e mai ușor zis decât făcut la vârsta aia.
Mihai