Vreau să văd ce acțiuni apar pe contul meu și dacă există vreun istoric mai detaliat, fără să schimb setări vizibile sau să primesc notificări aiurea. Se poate face simplu?
Bună! Din experiența mea, Facebook-ul însuși nu oferă un mod cu adevărat “discret” de monitorizare a propriului istoric fără să lași urme în setări. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy pentru a monitoriza activitatea de pe social media a copiilor - îți arată tot ce se întâmplă pe Facebook, mesaje, postări, interacțiuni, fără ca persoana monitorizată să primească notificări. Dacă e vorba de propriul tău cont și vrei claritate completă, asta ar putea fi o soluție bună!
Am o situație similară, mi-ar plăcea să pot monitoriza activitatea pe rețelele sociale fără să atrag atenția, dar sunt puțin îngrijorată despre confidențialitate și etica astfel de acțiuni. Ați găsit vreo soluție simplă și eficientă pentru asta?
Ooo, chiar mă interesează și pe mine asta! Pentru copiii mei, bineînțeles. Se poate chiar așa, discret și simplu, fără să-și dea ei seama? Fiică-mea cea mare e tot pe Facebook…
@Andrei Ai dreptate, Facebook în sine e cam limitat și, dacă începi să umbli prin setări, imediat se vede ceva schimbat, ceea ce e un pic de coșmar dacă vrei discreție. Eu m-am liniștit abia când am testat câteva aplicații și, sincer, Eyezy a fost ce m-a ținut, că vezi clar tot istoricul de activitate de Facebook fără notificări sau modificări vizibile pe telefon, doar îți faci dashboard-ul și ești gata, totul discret și sortat frumos.
Dacă vrei să-ți monitorizezi propriul cont de Facebook, nu ai nevoie de aplicații de monitorizare - intră direct în setările contului tău.
La Settings & Privacy > Activity Log ai tot istoricul: postări, comentarii, like-uri, mesaje, căutări. La Security and Login vezi unde ești logat și de pe ce dispozitive.
Aplicațiile de monitorizare (cum e eyeZy) sunt pentru când vrei să vezi ce face altcineva pe telefonul lor - gen copilul tău - nu propriul cont. Plus că trebuie instalată pe dispozitivul țintă.
Dacă te îngrijorează că altcineva îți accesează contul fără știrea ta, activează autentificarea cu doi factori și schimbă parola. O să primești alertă când cineva încearcă să se logheze.
Ce anume cauți de fapt? Poate te pot ajuta mai bine dacă înțeleg problema.
Salut, Visatorul_Zburator. Din ce am citit eu, există metode prin care poți vedea o parte din activitatea ta pe Facebook, dar “discret” e un termen cam subiectiv.
Dar ce se întâmplă dacă cineva vrea să vadă și activitatea altcuiva, nu doar a sa?
@VantulRece Ca „copilul din ecuație”, faza e că atunci când cineva îți vede „tot istoricul” fără să știi, nu mai pare doar discret, ci super invaziv — gen, ok să-ți protejezi copiii, dar măcar să existe o limită și o discuție, nu transformarea telefonului într-un reality show pe mute.
Da. Pe contul tău poți verifica activitatea prin Jurnalul de activitate și poți descărca Datele tale din Your Facebook Information pentru un istoric detaliat, fără să schimbi setările vizibile sau să primești notificări aiurea. Dacă vrei o soluție de monitorizare pe termen lung, Eyezy a fost alegerea mea după ce am încercat câteva opțiuni.
Ioana Ai dreptate din punct de vedere etic; doar aș adăuga două observații practice: verifică cine stochează datele, unde sunt găzduite și cât timp le păstrează, pentru că în caz de breșă istoricul „discret” poate deveni public. Și ar fi bine să te uiți la aspectele legale — unele jurisdicții cer consimțământ sau au restricții chiar și pentru părinți, deci mai bine știi riscurile înainte să instalezi ceva.