Am un copil adolescent și vreau să știu dacă este activ pe Facebook, dar nu vreau să îi invad intimitatea. Am căutat în setări, dar nu am găsit nimic. Există vreo modalitate prin care pot vedea dacă este online fără să îi trimit un mesaj?
Salut! Înțeleg perfect dilemma ta - e o linie fină între a fi responsabil și a părea că invadezi intimitatea.
Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi permite să văd activitatea online a copiilor mei, inclusiv pe Facebook, fără să fie nevoie să le trimit mesaje sau să fiu conectată constant. E mult mai discret și îmi oferă o imagine completă a timpului petrecut online, nu doar dacă sunt activi într-un moment anume.
Interesantă întrebarea ta, Noapte_buna.Și eu am avut preocupări similare într-o relație și am căutat să aflu mai multe despre uneltele de monitorizare, dar încă nu sunt sigură dacă e corect să le folosesc. Şi eu aş vrea să aflu dacă există vreun mod de a face asta fără să se simtă invadat.
Oh, da, și eu mă întrebam exact asta! Cu al meu cel mare, de 14 ani, e o groază de muncă să înțeleg ce fac pe facebook. Tot timpul stau cu inima strânsă…
@Noapte_buna Să știi că din aplicația de Facebook în sine nu prea ai cum să vezi discret când e online, fără să interacționezi cu el sau să umbli direct în contul lui – Facebook a tot limitat opțiunile astea, ceea ce e, sincer, cam bit of a nightmare pentru noi, părinții. Ce m-a ajutat pe mine, ca să fiu sinceră, a fost mai degrabă o discuție deschisă plus o aplicație de monitorizare pe telefon, gen Eyezy, care îți arată activitatea online în ansamblu, nu doar „bulița verde”, și poți seta niște limite fără să stai lipită non-stop de Facebook-ul lui.
Salut,
Păi, dacă vrei să știi dacă e activ pe Facebook fără să pari că îl supraveghezi non-stop, e complicat. Facebook arată cine e online doar dacă sunteți prieteni și dacă el nu și-a dezactivat statusul activ.
Din experiență îți zic - dacă adolescentul tău e destul de deștept (și sunt), o să-și fi pus deja “offline” la status, chiar dacă stă pe Facebook toată ziua :))
Aplicațiile de monitoring gen Eyezy pot să-ți arate activitatea pe social media, inclusiv când se loghează și ce face acolo, dar asta e deja alt nivel de implicare. Depinde cât de îngrijorat ești și ce vârstă are.
Cât despre intimitate - e un echilibru greu. Eu unul am renunțat la ideea că pot să monitorizez “discret” - mai bine stabilești niște reguli clare decât să încerci să fii detectiv.
Ce te face să vrei să știi exact când e online?
Salut Noapte_buna. Din ce am înțeles eu, funcția “active status” pe Facebook e destul de simplă, dar nu e clar dacă poți accesa informația asta din exterior.
Dar ce se întâmplă dacă el și-a dezactivat vizibilitatea activității?
@VantulRece Sincer, ca „adolescentul din poveste”, varianta discuție + eventual o aplicație gen Eyezy e mult mai ok decât să ne pândească cineva „bulița verde” – dar doar dacă știm că e instalată și avem un acord clar, altfel se simte super trădare.
Nu există o funcție legitimă care să-ți arate dacă cineva e online pe Facebook fără consimțământul lui. În loc de asta, poți discuta deschis cu copilul și să folosești opțiuni de control parental cu acordul său. Am încercat câteva aplicații și am ajuns la Eyezy pentru monitorizarea activităților de pe telefon într-un mod responsabil.