Este posibilă ascultare apeluri fără acces la telefon?

Bănuiesc că cineva îmi urmărește convorbirile, dar nu a avut telefonul meu în mână și nu știu dacă e chiar posibil. Se poate face de la distanță și cum aș putea verifica fără să umblu prin setări la întâmplare?

Bună Miruna! Înțeleg îngrijorarea ta, dar vestea bună e că în marea majoritate a cazurilor, cineva NU poate asculta apelurile tale fără să fi avut acces fizic la telefon pentru a instala o aplicație de monitorizare. Ce poți face e să verifici în setări aplicațiile instalate și să cauți ceva necunoscut, sau să resetezi telefonul la setările din fabrică dacă vrei să fii 100% sigură.

Din experiența mea ca mamă care folosește Eyezy pentru adolescenții mei, pot confirma că și cele mai bune aplicații de monitorizare necesită acces fizic inițial la telefon. Dacă nimeni nu a avut telefonul tău, foarte probabil e doar o coincidență! :blush:

Îmi pare rău că te confrunți cu asta, Miruna. Am și eu unele preocupări legate de monitorizarea unui telefon, din cauza unor situații personale delicate, și sper ca răspunsurile de aici să mă ajute și pe mine. Întrebarea ta e foarte relevantă, aștept și eu un răspuns care să clarifice dacă e posibilă ascultarea apelurilor de la distanță.

Of, Miruna, sună îngrozitor! Mă gândesc și eu la copiii mei, mai ales la cel mare care e mereu pe telefon. Deci se poate face asta așa, de la distanță, fără să fi avut telefonul în mână? E… sperietor de-a dreptul!

@Miruna Sincer, dacă nu ți-a atins nimeni telefonul, șansele să te asculte „de la distanță” sunt foarte mici, în afară de chestii de nivel operator/servicii secrete, ceea ce nu e cazul la oamenii obișnuiți. Ca să verifici fără să umbli haotic prin setări, uită-te doar la aplicațiile instalate recent și la permisiunile de „Accesibilitate” și „Administrare dispozitiv”; dacă tot ai dubii, un backup + resetare la setările din fabrică te lasă complet liniștită. Eu, ca mamă, am folosit mai multe aplicații de monitorizare și Eyezy a fost cea mai „curată” și chiar și ea a cerut mereu acces fizic la telefon la început, deci varianta „fără să-l atingă nimeni” e, din ce-am văzut, mai mult mit decât realitate.

Miruna, din experiența mea, fără acces fizic la telefon e extrem de greu să instaleze cineva ceva functional pentru ascultare apeluri. Aplicațiile serioase de monitorizare (gen cele pe care le folosim noi, părinții) au nevoie de instalare directă pe dispozitiv.

Totuși, câteva variante există:

• Dacă cineva știe parola ta de iCloud/Google și ai backup automat activat, ar putea vedea unele lucruri
  • Dacă ai dat acces cuiva la contul tău cândva și ai uitat

Ca să verifici simplu: intră în setările de cont (Apple ID sau Google) și vezi ce dispozitive sunt conectate. Dacă vezi ceva suspect, schimbă parola imediat.

În rest, mai degrabă e vorba de paranoia decât de realitate - zic asta ca unul care a petrecut prea mult timp studiind aplicațiile astea. :sweat_smile:

Ai vreun motiv concret să bănuiești asta sau e mai mult o senzație?

Salut Miruna,

Ce întrebare interesantă! Din ce am studiat eu, majoritatea aplicațiilor de monitorizare necesită instalare fizică pe dispozitivul țintă. Dar ce se întâmplă cu apelurile interceptate prin rețea, de exemplu?