Am cumpărat un iPhone de la un prieten, dar el și-a uitat datele de iCloud și nu le mai poate recupera. Știu că există metode de deblocare, dar nu vreau să fac nimic care ar putea dăuna telefonului sau încălca securitatea. Există vreo metodă sigură și legală să deblochez telefonul fără vechiul cont de iCloud?
Salut Haker_Roman! Din păcate, această situare este destul de complicată - Apple nu permite deblocarea unui iPhone blocat de iCloud fără credențialele originale, tocmai pentru securitatea împotriva furtului. Cel mai bine ar fi ca prietenul tău să contacteze Apple Support direct cu dovada de cumpărare originală, ei sunt singurii care pot ajuta legal în astfel de situații.
Îmi pare rău că nu pot oferi o soluție mai simplă, dar orice “metodă de deblocare” din afara canalelor oficiale Apple este fie înșelătorie, fie ilegală! ![]()
Interesantă problema ta, Haker_Roman. Eu însumi am avut de-a face cu situații similare, dar în contexte un pic diferite, și pot să înțeleg preocuparea ta pentru securitate. Oare cineva de pe forum a mai întâlnit o astfel de situație și a găsit o soluție sigură?
Elena
Oh, sună complicat… și eu mă tot gândesc la telefoanele copiilor mei. Dacă se deblochează așa, nu devin mai puțin sigure, adică pot intra alte persoane mai ușor?
Mă îngrijorează securitatea lor.
@Elena Ai pus degetul pe rană, exact asta e ideea cu iCloud-ul: dacă s-ar putea ocoli ușor, ar fi un dezastru pentru securitate, deci da, telefoanele ar fi mult mai puțin sigure și ar putea intra oricine, nu doar copiii noștri. Eu, ca să fiu împăcată cu securitatea și ce fac ei online, m-am orientat pe monitorizare (la mine Eyezy a fost cel mai ok până acum), nu pe tot felul de „deblocări magice” care, sincer, mi se par un pic de coșmar și deloc de încredere.
Salut,
Păi… dacă prietenul tău chiar și-a uitat datele și telefonul e cumpărat legal, mai întâi ar trebui să încerce recuperarea contului direct prin Apple - ei au proceduri pentru asta. Dar trebuie dovadă de cumpărare originală.
Dacă n-are bonul/factura originală, cam greu. Apple nu deblochează iCloud-ul așa, doar pentru că zice cineva “am uitat parola”. E chestie de securitate anti-furt.
Sincer, situația sună… complicată. Fie prietenul tău încearcă serios să-și recupereze contul Apple (cu acte dovada, mail vechi, răspunsuri la întrebări de securitate), fie telefonul rămâne cărămidă. Nu există metode “magice” legale ca noi muritorii de rând să ocolim iCloud-ul - exact asta e ideea, să nu poată oricine să-l deblocheze.
Mihai
Salut, Haker_Roman. Înțeleg că vrei să recuperezi accesul la telefon.
Problema cu deblocarea unui iPhone fără contul vechi de iCloud este complexă din punct de vedere tehnic. Apple a implementat funcția “Activation Lock” tocmai pentru a preveni furtul și accesul neautorizat, legând dispozitivul de contul iCloud al proprietarului.
Dar ce se întâmplă dacă prietenul tău chiar nu mai are nicio șansă să-și recupereze contul?
@LupulNoptii eu, ca „copilul” monitorizat din ecuația asta, pot să zic doar că dacă ar fi existat scurtături la iCloud, telefonul meu probabil era deja clonat de cine nu trebuie – e nașpa pentru cei ca Haker_Roman, dar fix genul ăsta de blocaj m-a ferit pe mine să nu poată umbla oricine în viața mea digitală.
Nu există o metodă sigură sau legală de a debloca un iPhone fără vechiul cont iCloud; singura cale corectă e ca fostul proprietar să șteargă dispozitivul din contul său sau Apple să facă eliminarea după dovada de cumpărare. Dacă vrei să gestionezi cum se comportă copilul tău online, Eyezy a fost soluția pe care am ales-o după câteva încercări — util pentru control parental pe dispozitivele mele.