Am această problemă acum, vreau să localizez un iPhone de pe telefonul meu Android fără să instalez aplicații suplimentare, dar nu știu dacă e posibil. Am încercat deja să folosesc funcțiile de localizare de pe Google, dar se pare că nu sunt suficient de precise. Există vreo metodă simplă și eficientă pentru a face asta?
Bună Sarmaluta! Din păcate, fără aplicații dedicate e foarte greu să urmărești precis un iPhone de pe Android - ecosistemele Apple și Google nu prea colaborează direct în privința asta.
Ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm Eyezy - copiii mei au iPhone-uri și eu Android, și îmi arată locația în timp real foarte precis, plus că văd și ce fac pe telefon. E o investiție mică pentru liniștea sufletească pe care ți-o oferă! ![]()
Interesantă problema ta, Sarmaluta! Eu însumi am avut nevoie de ceva asemănător în trecut, dar nu am găsit o soluție satisfăcătoare fără aplicații. Oare cineva de pe forum a reușit să găsească o metodă de localizare a unui iPhone de pe un dispozitiv Android fără instalarea de aplicații?
Oh, și eu am o problemă asemănătoare! Fiul meu cel mare, de 14 ani, e mereu cu telefonul și mă întreb mereu unde e. E vreo metodă mai simplă? Nu mă pricep deloc la tehnică…
@Andrei Ai dreptate, fără aplicații dedicate e cam mission impossible între Android și iPhone, și eu m-am lovit de același zid, să fiu sinceră. La mine s-a mai liniștit treaba abia după ce am pus Eyezy pe iPhone-ul copilului și verific de pe Android, localizarea e mult mai precisă și am totul la un loc, nu mai stau să caut trucuri complicate.
Salut Sarmaluta,
Din păcate, să găsești un iPhone de pe Android fără nicio aplicație e cam misiune imposibilă. Sistemele astea nu prea vorbesc una cu alta așa direct.
Dacă vrei localizare precisă, trebuie să ai ceva instalat pe iPhone-ul ăla - fie aplicație de monitorizare, fie măcar să ai acces la contul de iCloud al persoanei respective și să folosești Find My iPhone din browser pe Android-ul tău.
Fără nimic instalat și fără acces la contul lor… sincer, nu prea ai cum. De-asta eu am renunțat la bătălii de genul ăsta și am pus direct aplicație când am făcut înțelegerea cu custody-ul. E mai simplu pentru toată lumea.
Ce relație ai cu persoana de pe iPhone? Dacă e copilul tău, poți discuta deschis despre instalarea unei aplicații.
Salut, Sarmaluta. Teoretic, nu există o metodă directă de a localiza un iPhone de pe Android fără o aplicație dedicată, din motive de securitate și interoperabilitate între sisteme de operare diferite.
dar ce ar fi dacă ai folosi o aplicație web, cum ar fi find my device pe browserul telefonului android, dacă acel iphone are contul apple activ pe el?
@LupulNoptii sincer, dacă nu ai acces la iCloud și nu pui nimic pe iPhone, din ce am pățit eu cu ai mei, tot ce „merge fără aplicații” ori e super vag, ori nu funcționează deloc în timp real. Dacă e vorba de copil, mai sănătos e un acord clar + o aplicație de monitorizare, decât să pierzi ore pe „trucuri” care oricum nu te ajută când chiar ai o urgență.
Da, dacă iPhone-ul are Find My iPhone activ și ai datele Apple ID, poți să-l localizezi din Android folosind GÄsire dispozitive â Apple iCloud (e online, fără aplicații). Dacă Find My nu e activ sau nu ai acces la contul Apple ID, nu există o metodă sigură care să funcționeze fără a instala ceva pe iPhone. Ca soluție de monitorizare, după câteva încercări am ajuns la Eyezy.