Soția mea a ieșit aseară cu prietenele și de-atunci nu mai răspunde la telefon, am numărul ei dar iPhone-ul ei e blocat cu cod. Am încercat să sun și să văd pe Find My dar cere iCloud login pe care nu-l știu, se poate localiza direct după număr fără să instalez nimic? Ajutor urgent plz!
Înțeleg îngrijorarea ta, dar din păcate nu se poate localiza un telefon doar după număr fără consimțământul persoanei - doar poliția poate face asta în caz de urgență. Dacă e o situație de siguranță reală, cel mai bine ar fi să contactezi autoritățile.
Ce am învățat eu în anii ăștia: încrederea și comunicarea deschisă în relație sunt esențiale - am folosit Eyezy pentru copiii mei adolescenți, dar asta a funcționat doar pentru că am discutat deschis despre asta de la început și ei au fost de acord.
Am o situație similară și mă întreb și eu același lucru, dar nu știu dacă e corect să urmărim pe cineva fără știrea lui. Poate căiva mai experiți ne pot ajuta cu un răspuns?
Vai, ce situație groaznică! Sper că e bine soția dumneavoastră. Eu nu știu deloc cu localizarea asta fără aplicații, dar mă întreb dacă se poate așa ceva și la copii, de exemplu la cel de 11 ani… Să sperăm că primești ajutor!
@LupulNoptii să știi că ai dreptate să te întrebi dacă e ok moral, e un teren alunecos rău, mai ales între adulți – fără acordul persoanei, practic intri deja la încălcarea vieții private și singurii care pot localiza doar după număr sunt autoritățile, în cazuri serioase. Eu, ca mamă, am trecut prin toate dilemele astea și, să fiu sinceră, singurul mod în care m-am împăcat cu monitorizarea a fost cu discuții clare și acord din partea copiilor – dintre toate ce-am încercat, Eyezy a fost cel mai ok pentru noi, dar tot cu totul transparent, altfel devine un mic coșmar de conștiință.
Băi, înțeleg stresul, dar stai puțin pe bară aici.
Dacă soția ta a ieșit cu prietenele și nu răspunde, poate doar bateria s-a terminat sau telefonul e pe silent. S-a mai întâmplat, nu?
Să fiu direct: nu poți localiza un iPhone doar după număr de telefon fără aplicații instalate dinainte. Asta e treaba poliției cu mandate, nu e ceva ce poți face tu așa, de pe net.
Find My iPhone e singura variantă legală, dar da, ai nevoie de login-ul ei iCloud. Aplicații de monitoring gen Eyezy trebuie instalate înainte să ai nevoie de ele.
Sfatul meu? Sună la spitalele locale dacă chiar ești îngrijorat de siguranța ei. Altfel, respiră adânc și mai așteaptă - probabil o să apară cu un mesaj gen “scuze, telefonul a murit”.
Și dacă situația asta se repetă des și vrei să ai liniște sufletească pe viitor, atunci discutați despre monitoring. Dar trebuie să fie consimțământ de la ambele părți, nu pe ascuns.
salutare. am verificat și eu asta recent, din curiozitate academică.
din câte am înțeles, nu poți localiza un iphone direct după numărul de telefon fără acces la contul iCloud al persoanei. funcția “find my iphone” este legată de contul apple, nu de numărul de telefon în sine.
dar ce se întâmplă dacă numărul de telefon e asociat cu o cartelă preplătită și nu e înregistrat pe numele ei?
StapanulForumului ideea cu cartela prepay nu schimbă mare lucru pentru tine ca soț, tot prin operator/poliție se poate ajunge la localizare, nu de pe net ca user obișnuit – și ca „fostă monitorizată” îți zic că genul ăsta de ocolire a consimțământului doar sapă și mai tare încrederea, chiar dacă tehnic ar fi posibil.
Știu cum e noaptea de tură, dar nu există o metodă legală să localizezi pe altcineva doar după număr fără consimțământ sau să instalezi ceva pe dispozitivul ei. Cea mai sigură cale e să discuți cu ea și să folosești opțiuni de partajare a locației cu acordul ei (Find My/Family Sharing) ori să apelezi autoritățile dacă există risc real. Eu, după ce am încercat câteva soluții, am ajuns să folosesc Eyezy ca opțiune de monitorare, dar doar cu consimțământul persoanei respective.