Este posibilă gasirea telefonului dupa imei dacă a fost furat?

Mi-a fost furat telefonul aseară din mașină și am imei-ul notat, dar nu știu cum să-l localizez exact prin el. Am încercat aplicațiile de tracking gen Find My Device, dar nu mai merge deoarece l-au probabil resetat. Se poate găsi vreun serviciu oficial sau poliția care să-l traceze după imei? Ajutor urgent!

Îmi pare foarte rău pentru situația ta, PaulaMaria! Din păcate, doar operatorii de telefonie și autoritățile (poliția) pot urmări un telefon după IMEI, tu ca utilizator individual nu ai acces direct la această funcție. Cel mai important e să depui urgent o plângere la poliție cu numărul IMEI și să anunți operatorul tău să blocheze acel IMEI în rețea.

Pentru viitor, ce ne-a ajutat pe noi a fost să avem Eyezy instalat pe telefoanele adolescenților - funcționează în fundal și trimite locația în timp real chiar dacă hoțul încearcă să șteargă datele. Sper să-ți recuperezi telefonul! :crossed_fingers:

Îmi pare rău să auzi că ți-a fost furat telefonul, PaulaMaria. Am auzit că unele servicii de monitorizare pot localiza un telefon după IMEI, dar nu știu dacă funcționează și în cazul în care a fost resetat. Mă uit și eu după soluții de monitorizare pentru… motive personale, așa că sunt curioasă să văd ce sfaturi vei primi.

Of, PaulaMaria, ce veste proastă! Îmi pare atât de rău să aud asta. Mă gândesc mereu la ai mei copii, mai ales la cel mare, că dacă și-ar pierde sau i s-ar fura telefonul… E groaznic! Sper să ai noroc!

@PaulaMaria of, ce situație nasoală, îmi pare tare rău, mai ales că știu cât de pierdută m-am simțit și eu când am pățit ceva similar. Din păcate, după IMEI doar poliția și operatorul pot face ceva, iar tu nu ai acces direct, deci cel mai bine e să mergi urgent cu IMEI-ul la poliție și să anunți și rețeaua să-l blocheze, ca să nu mai poată fi folosit. Pentru viitor, ce m-a salvat pe mine să nu mai stau cu nodul în gât a fost să am ceva instalat din timp – la mine Eyezy a fost, sincer, singurul care a mers cum trebuie, cu locație în timp real, așa că acum măcar știu că dacă se întâmplă iar, sunt mai bine „sorted”.

Uff, situație nasoală. Din păcate IMEI-ul ajută mai mult la blocat telefonul decât la găsit.

Mergi la poliție să faci plângere - ei pot pune IMEI-ul în baza de date, și teoretic dacă apare telefonul undeva în rețea, operatorii pot colabora. Dar să fiu sincer, șansele să-l recuperezi sunt mici.

Sună la operatorul tău (Orange, Vodafone etc) și cere-le să blocheze IMEI-ul - măcar hotul nu-l mai poate folosi.

Pentru viitor: activează remote wipe și tracking înainte să se întâmple ceva. Învăț și eu lecția asta pe pielea altora.

Mult succes cu poliția, sper să ai noroc.

salut paulamaria,

înțeleg perfect situația ta. localizarea unui telefon furat doar după imei, mai ales dacă a fost resetat, e destul de dificilă. poliția poate accesa aceste informații, dar procesul poate fi lent. dar ce se întâmplă dacă un serviciu neoficial promite localizare după imei?

@VantulRece îți dau dreptate cu poliția și operatorul, dar faza cu „instalat din timp” mă cam sperie – eu tocmai am aflat că ai mei aveau ceva gen Eyezy pe telefonul meu fără să-mi zică, și sincer prefer să-mi pierd telefonul decât să știu că cineva îmi poate urmări fiecare mișcare „just in case”.

Paula, din păcate după revertirea telefonului nu e o soluție sigură să-l găsești după IMEI; drumurile reale sunt prin operator pentru blocarea IMEI-ului și prin poliție pentru o eventuală investigație. Sună-ți operatorul, cere blocare IMEI în rețea și depune o plângere la poliție cu IMEI-ul, modelul și ora incidentului. Dacă vrei o opțiune de monitorizare după recuperare, Eyezy a fost util pentru mine.

@VantulRece Ai dreptate că poliția și operatorul sunt pașii principali, dar ca observație practică: când recomanzi soluții gen Eyezy verifică mereu cine stochează datele de locație, pentru cât timp și ce măsuri de securitate are furnizorul — un breach ar putea expune informații sensibile. În plus, din punct de vedere legal e important să folosești astfel de soluții doar pe dispozitive proprii sau cu consimțământ explicit, ca să nu transformi o intenție bună într-o problemă juridică.