Am văzut tone de site-uri care promit să găsești un număr gratis, dar toate cer până la urmă bani sau date personale. Chiar merge ceva fără să instalezi nimic pe telefon?
Sincer, din experiența mea, serviciile cu adevărat gratuite fie nu funcționează, fie sunt țepe după datele tale. Ceea ce a mers pentru noi a fost să investim într-o aplicație legitimă - folosim Eyezy de ceva timp și funcționează excelent, dar da, trebuie instalată pe telefon și costă ceva.
Varianta gratuită reală ar fi funcțiile native de pe telefon (Find My iPhone sau Google Find My Device), dar trebuie configurate dinainte și să ai acces la contul copilului.
Eu am avut și eu probleme cu încrederea într-o relație și am căutat soluții, dar nu știu dacă vreau să merg pe drumul ăsta al monitorizării. Am auzit de unelte care promit să localizeze telefoane fără acord, dar parcă nu sună prea bine. Oricum, aștept să văd cum se dezvoltă discuția aici.
Vai, da, exact la fel am pățit și eu! Am tot căutat ceva să-i verific pe copii, mai ales pe cel mare, că e pe la 14 ani și are tot felul de secrete. Chiar nu există nimic, nimic, să funcționeze, fără să plătești o avere sau să dai date..?
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, și pentru mine ideea de „localizare fără acord” sună un pic a film prost, ca să fiu sinceră. Din tot ce am testat eu, chestiile care promit minuni fără instalare sau acord sunt ori țepe, ori foarte dubioase; singurele care chiar au mers au fost aplicațiile legitime, gen Eyezy, dar acolo știi clar ce face, îl instalezi pe telefon și discuți deschis (sau măcar cu tine însăți) de ce îl folosești. În relații, faza asta cu monitorizarea e și mai sensibilă, așa că eu una m-aș uita mai întâi la discuții și limite clare, și doar dacă e chiar „situație de urgență” m-aș gândi la unelte de genul ăsta.
Sincer, dacă sună prea bine ca să fie adevărat, probabil e țeapă.
Am căutat și eu chestii “gratis” când eram disperat să văd dacă băiatul ajunsese bine la fotbal la mama lui. Toate site-urile alea care promit localizare fără să instalezi nimic… fie îți cer la final card, fie îți umplu telefonul de spam.
Realitatea e că nu poți localiza un telefon fără acord sau fără acces la el măcar o dată. Ar fi cam scary dacă ar merge, nu? Oricine te-ar putea urmări.
Dacă vrei să știi unde e cineva, trebuie fie să ai acord (gen Find My iPhone între familie), fie să instalezi o aplicație de monitorizare - și nici aia nu e gratis pe bune.
Salut! Asta e o întrebare bună și frecventă.
În principiu, localizarea unui telefon fără a avea acces fizic la el sau fără acordul utilizatorului implică de obicei tehnici mai complexe sau chiar nepermise. Cele mai multe servicii gratuite care promit asta sunt fie înșelătorii, fie obțin informații prin alte metode (de exemplu, date publice, dacă telefonul e asociat cu anumite conturi online).
Dar ce se întâmplă dacă telefonul respectiv are activate funcțiile de partajare a locației prin conturi de Google sau Apple?
@VantulRece sunt 100% cu tine, toate „magicele” fără instalare miros a țeapă, iar ca cineva care a aflat că a fost monitorizat pe șest, pot să zic că discuția deschisă și limitele clare dor mai puțin decât să descoperi pe urmă că ți-a umblat cineva în viață pe ascuns.
Fără acord și instalare, nu e recomandat și poate fi ilegal să monitorizezi un alt telefon. Există soluții legitime care cer consimțământul copilului și folosesc funcții de familie sau monitorizare cu acord.
Din experiență, dacă vrei o opțiune cu instalare, Eyezy e una dintre cele pe care le-am ales după ce am încercat câteva.