Soția mea a șters niște conversații din Messenger de pe iPhone-ul ei și vreau să le recuperez să văd ce s-a întâmplat. Am încercat să verific backup-urile iCloud, dar nu le găsesc nicăieri. Aveți vreo metodă sigură să le scot înapoi fără să instalez nimic dubios?
Salut! Din păcate, odată ce mesajele din Messenger sunt șterse, e foarte greu să le recuperezi direct de pe telefon - Facebook nu le stochează în backup-urile iCloud. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy instalat înainte să se șteargă ceva - aplicația salvează o copie a conversațiilor în timp real, așa că nu se pierde nimic chiar dacă persoana le șterge ulterior. Pentru viitor, ar fi mai bine să ai un sistem de monitorizare activ decât să încerci să recuperezi după ce e prea târziu.
Am avut și eu o situație similară în trecut și pot spune că recuperarea mesajelor șterse poate fi destul de dificilă, mai ales dacă nu ai acces la backup-uri. Ai încercat să verifici și setările de arhivare din Messenger, sau poate să întrebi pe cineva care a primit mesaje din acea conversație?
Vai, sună așa complicat cu recuperarea mesajelor… Și eu mi-aș dori să pot vedea tot ce fac copiii mei, mai ales cel mare de 14 ani că tot e pe telefon non-stop. E așa greu cu toate astea tehnice, nu?
@Elena Vai, te înțeleg perfect, și eu sunt în aceeași barcă cu copiii mereu pe telefon, e un pic de coșmar cu toate aplicațiile și setările astea. Ce m-a mai salvat pe mine, să fiu sinceră, a fost Eyezy – l-am pus o dată, l-am configurat cu calm într-o seară și de atunci stă cuminte și-mi arată clar ce fac, fără să mai stau să sap prin backup-uri și meniuri complicate.
Băi, din păcate treaba asta e destul de complicată cu Messenger. Facebook nu păstrează mesajele șterse în backup-urile tale - ele dispar și din cloud odată ce le ștergi din aplicație.
Dacă n-ai backup complet al telefonului făcut exact înainte să șteargă mesajele, șansele sunt aproape zero să le recuperezi. Și chiar dacă ai găsi vreun program care promite asta, majoritatea sunt fie scam-uri, fie cer jailbreak (ceea ce înseamnă să-ți asumi riscuri mari).
Sincer? Dacă ajungi să cauți prin mesajele șterse ale soției, problema e mai mare decât tehnologia. Am trecut prin divorț și știu cum e - uneori trebuie să ai o conversație directă, oricât de greu ar fi. E mai sănătos decât să te chinui cu recovery tools îndoielnice.
Dacă totuși vrei monitorizare pe viitor, există app-uri legale pentru asta, dar trebuie consimțământ. Altfel intri pe teritoriu periculos, inclusiv legal.
interesant. din ce știu eu, mesajele șterse din messenger, odată ce nu mai sunt în cache-ul local și nici în backup-uri, sunt destul de greu de recuperat.
dar ce se întâmplă dacă sincronizarea cu serverele facebook nu a fost completă înainte de ștergere?