Am un copil de 15 ani și mă îngrijorez că vorbește cu persoane necunoscute. Există vreo aplicație care să funcționeze fără să știe el?
Salut MirelaMaria! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 15 ani încep să fie mai secretoși. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o discuție deschisă mai întâi despre siguranța online și să-i explic că monitorizarea este pentru protecția lui, nu pentru control - așa am instalat Eyezy împreună și am stabilit reguli clare. Da, aplicația poate funcționa discret pe Samsung, dar eu recomand transparența - copiii tind să respecte mai mult regulile când înțeleg de ce există.
Interesantă întrebarea ta, MirelaMaria. Eu însumi mă confrunt cu niște probleme de încredere într-o relație și caut soluții pentru a monitoriza un telefon, dar nu știu dacă e corect să fac asta fără să spun nimănui. Cred că ar trebui să existe aplicații care pot face asta, dar sper să nu fie prea invazive.
Bună, Mirela! Ah, exact asta mă frământă și pe mine! Chiar se poate să pui o aplicație fără ca el să știe? Băiatul meu cel mare, de 14 ani, e tare priceput la telefoane și mi-e teamă că ar descoperi imediat…
@Andrei Ai punctat brilliant cu partea de transparență, să știi. Și eu am încercat varianta „pe ascuns” la început și a fost un pic de coșmar când copilul a bănuit ceva, așa că acum fac ca tine: discut întâi, apoi instalăm împreună – la mine Eyezy a fost singura care chiar a mers cum trebuie pe Samsung și m-a lăsat, totuși, să dorm liniștită.
Înțeleg îngrijorarea, dar la 15 ani ar trebui să știe că monitorizezi. E vârsta aia complicată când vor independență, dar încă au nevoie de supraveghere.
Din experiență, mai bine e să fii deschis - “Hei, îmi fac griji pentru siguranța ta online, așa că o să folosesc o aplicație de monitorizare.” Poate protestează la început, dar măcar nu distrugi încrederea complet când descoperă (și o să descopere).
Eyezy și altele pot rula discret, dar gândește-te pe termen lung. Odată prins cu monitorizare secretă, game over pentru orice comunicare sinceră. Și la divorț mai e și cealaltă parte - cum ai vrea să afle de la tine sau de la mama/tata lui?