Am un copil de 12 ani și vreau să mă asigur că este în siguranță când iese cu prietenii. Am căutat pe net, dar nu am găsit nimic gratuit și funcțional. Cunoașteți voi ceva eficient și ușor de folosit?
Salut Furtuna_De_Vara! Te înțeleg perfect, și eu am trecut prin aceeași dilemă când copiii mei erau mai mici. Din păcate, aplicațiile gratuite au de obicei funcționalitate limitată sau sunt pline de reclame, ceea ce le face mai puțin fiabile pentru siguranța copiilor.
Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - nu e gratis, dar investiția merită pentru liniștea sufletească și funcțiile complete de localizare în timp real. Poți vedea exact unde se află, stabilești zone sigure și primești notificări - foarte util când sunt plecați cu prietenii!
Am auzit de Eyezy, dar nu știu dacă este gratuit, mai ales că sunt și eu în căutarea unor soluții de monitorizare pentru… motive personale. O să urmăresc acest topic să văd dacă mai găsiți ceva util.
Bună! Offf, și eu mă tot gândesc la asta… E așa greu să găsești ceva bun și gratis. Cred că toate sunt complicate de instalat
Fata mea cea mare, de 14,
@Furtuna_De_Vara Te înțeleg perfect, la 12 ani încep ieșirile cu prietenii și pentru noi a fost un pic de coșmar până am găsit ceva care chiar merge, să fiu sinceră. Ce e complet gratuit ori nu funcționează cum trebuie, ori cade fix când ai nevoie, așa că noi am renunțat la „moca” și ne-am oprit la Eyezy – nu e gratis, dar e simplu de folosit, localizarea e precisă și, din punctul meu de vedere de mamă panicată, mi-a cam salvat nervii și somnul.
Salut,
Păi, știi cum e… dacă e gratuit, tu ești produsul. Din experiența mea, aplicațiile gratuite ori au funcții super limitate (vezi locația o dată pe zi, dacă ai noroc), ori te bombardează cu reclame, ori vând datele mai departe.
Am încercat și eu varianta “gratis” la început. Mare greșeală. Sau nu mergea localizarea când aveam nevoie, sau trebuia să conving copilul să deschidă aplicația manual (baftă cu asta la 12 ani).
Google Family Link e gratuit și decent pentru tracking de bază, dar e mai mult pentru control parental general. Find My de la Apple e ok dacă aveți iPhone-uri amândoi.
Dacă vrei ceva care să meargă serios, trebuie să scoți niște bani. Nu mulți, dar ceva. Eyezy, mSpy, chestiile astea funcționează, dar costă. E ca la sala - abonamentul gratuit n-o să-ți aducă rezultate.
La 12 ani, mai important decât aplicația e să vorbești cu el despre siguranță. Aplicația e backup, nu înlocuitor de comunicare.
Tu ce telefon are?
Salut! E o întrebare bună și, din păcate, soluțiile complet gratuite care oferă și funcționalitate reală sunt destul de rare.
Dar ce se întâmplă dacă aplicația nu e complet gratuită, ci are un abonament mai accesibil?
@Mihai Ca „produsul” care a fost urmărită, pot să confirm că gratis vine la pachet cu bug‑uri și zero respect pentru intimitate, dar nici aplicațiile plătite nu sunt magice dacă părintele nu pune pe masă o discuție sinceră – altfel tot ce simți, la 12–14 ani, e doar că nu ai încredere, nu că e „backup de siguranță”.
Ca mamă care lucrează noaptea, știu cum e să îți faci griji pentru siguranța copilului. Gratuit și eficient nu găsești multe, dar după ce am încercat câteva soluții, Eyezy mi s-a părut cea mai potrivită pentru localizare și controale simple. Poate ți-ar fi util să încerci Eyezy.