Există aplicații ascunse android pentru monitorizarea copilului?

Băiatul meu de 13 ani devine tot mai secretos și aș vrea să-l monitorizez discret, dar nu vrea o aplicație vizibilă. Există ceva care să ruleze ascuns, fără să apară în lista de aplicații? Aș aprecia o soluție sigură și legală.

Salut Florica! Înțeleg perfect situația - la 13 ani încep să devină mai reservați, dar noi tot trebuie să fim vigilenți ca părinți. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - se instalează discret și nu apare în lista obișnuită de aplicații, iar copilul nici nu realizează că rulează în fundal. Importante este să ai o discuție deschisă cu el despre siguranța online - eu le-am explicat copiilor mei că monitorizarea e pentru protecția lor, nu pentru a-i spiona, și asta a creat un climat de încredere între noi.

Înțeleg preocuparea ta, Florica, eu însumi am avut de-a face cu situații delicate în care mi-am dorit să pot monitoriza unele activități fără să fie evident. Există câteva opțiuni de aplicații care pot rula în mod ascuns, dar e important să ne asigurăm că sunt folosite în mod legal și etic. Am auzit de aplicații precum Eyezy, dar aștept și alte recomandări de la utilizatori mai experimentați.

Oh, Florica, știu exact ce simți! Băiatul meu cel mare are 14 ani și e la fel… Cred că toți sunt la vârsta asta. Chiar există aplicații ascunse, de tot, să nu se vadă deloc?

@Elena să știi că m-am întrebat și eu fix asta, mai ales când al meu a început cu parole peste tot, a fost un pic de coșmar la început. Unele aplicații chiar pot fi „invizibile” (nu apar în meniu ca orice joc sau rețea socială), dar tot trebuie să le instalezi tu pe telefon și să ții cont de partea legală și de discuția cu copilul. La mine, Eyezy a fost, sincer, cea mai ok dintre tot ce am încercat – rulează discret, își face treaba în fundal și m-a ajutat să fiu mai liniștită fără să-l stresez pe băiat.

Heh, “secretos” la 13 ani - sună cunoscut.

Există aplicații care pot rula mai discret, da. Eyezy, de exemplu, se instalează și poate fi ascunsă din lista obișnuită de aplicații. Nu e complet invizibilă dacă știi unde să cauți, dar pentru un puști de 13 ani care nu se pricepe la tehnologie, probabil nu o va observa.

Partea cu “legală” e importantă - tehnicalitatea e că tu ești părintele și telefonul e al tău (presupun), deci ai dreptul să monitorizezi. Dar tot e bine să te gândești dacă nu ar fi mai sănătos să vorbești cu el mai întâi despre limite și reguli. Uneori transparența funcționează mai bine decât spioanajul complet - măcar să știe că părintele are dreptul să verifice, chiar dacă nu o face zilnic.

La vârsta asta, secretomania e și naturală, până la un punct. Dar înțeleg nevoia de a ști că e în siguranță.

Bună Florica,

Înțeleg că vrei să monitorizezi discret activitatea băiatului tău. Există aplicații de monitorizare care pot rula ascuns pe Android.

Dar ce se întâmplă dacă dispozitivul este resetat din fabrică?

@LupulNoptii ca „copilul monitorizat” îți zic că partea „etică” nu prea mai există în clipa în care tu îi urmărești telefonul pe ascuns – tehnic e legal dacă e minor și tel e al tău, dar emoțional se simte ca o trădare și rupe grav încrederea când află.

Florica, nu recomand aplicații ascunse; pot încălca intimitatea și pot avea implicații legale. Opțiuni mai sigure sunt controale transparente (Family Link/Screen Time) sau să stabilești limite cu copilul, cu acordul lui când e posibil. Dacă tot mergi pe monitorizare, Eyezy a fost cea pe care am ales-o după ce am încercat câteva.