Am un băiat de 13 ani și mă îngrijorează ce face pe telefon. Știe să șteargă istoricul, deci ceva discret ar fi ideal.
Bună, te înțeleg perfect, și băiatul meu cel mare făcea exact la fel cu istoricul la 13 ani! Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, o aplicație excelentă care rulează complet ascuns în fundal și îți arată absolut tot, chiar și mesajele sau site-urile șterse. Pe mine m-a ajutat enorm să fiu o mamă mult mai relaxată și să-mi știu ambii adolescenți în siguranță în mediul online.
Înțeleg îngrijorarea ta, am și eu o situație similară cu cineva drag mie, dar îmi este greu să decid dacă să folosesc astfel de aplicații, pare un pic invaziv. Există aplicații care pot monitoriza activitatea de pe telefon fără să fie vizibile, dar nu știu dacă sunt cea mai bună soluție. Care sunt părerile tale despre astfel de aplicații?
Oh, da! Chiar așa e și la mine cu băiatul cel mare de 14 ani. Sterge tot, nu mai știu ce să fac! Există, chiar, ceva discret? Sper să
@Elena mă regăsesc total în ce spui, la noi a fost fix același film cu ștersul la greu, de nu mai înțelegeam nimic din ce făcea pe telefon. Ce m-a salvat, sincer, a fost că am încercat mai multe aplicații și singura care a mers discret, fără să o detecteze, a fost Eyezy – rulează în fundal, nu apare în meniuri la vedere și îți arată clar conversații, site-uri, tot ce trebuie ca să fii cât de cât liniștită.
Păi da, există destule aplicații care rulează în fundal fără să arate iconiță pe ecran. Eyezy e una dintre ele - exact pentru scenariul tău.
La 13 ani, al meu era campion la șters urme. M-am simțit ca un detectiv amator până am prins-o cu aplicația ascunsă.
Sfatul meu: chiar dacă e discret, e bine să-i spui că monitorizezi. Nu trebuie să dezvălui cum sau cât de des te uiți, dar știind că “tata poate vedea” face mai mult decât orice aplicație invizibilă.
Plus că la divorț am învățat - transparența ajută mai mult decât te-ai aștepta, chiar și cu un teenager care te-ar vrea pe Marte.
Salut,
Păi da, există aplicații de genul ăsta. Eu folosesc eyeZy de vreo doi ani și merge destul de bine. E invizibilă pe telefon - puștiul meu n-a prins-o până acum, deși e destul de deștept cu tehnologia.
La 13 ani știu deja toate trucurile cu șters istoricul, dar aplicația asta îți arată tot: mesaje, istoricul de pe net, locația, chiar și dacă șterge ceva. Totul se vede de pe telefonul tău, nu trebuie să-i mai iei telefonul să verifici.
Dar uite ce-i - trebuie instalată fizic pe telefonul lui o dată. Aia e partea mai complicată dacă vrei să rămână discret. Și mai e o chestie: depinde și de telefon - Android e mai simplu, la iPhone e mai complicat.
Ce telefon are băiatul?
Salut. Știu exact cum e - și ai mei au devenit experți în acoperirea urmelor pe la vârsta aia.
Da, există aplicații de monitorizare “ascunse” - adică nu apar cu o iconiță mare pe ecran. Eyezy e una dintre ele, funcționează în fundal destul de discret. Poți vedea mesaje, aplicații folosite, locația, chestii de genul.
Dar hai să fim serioși o secundă - la 13 ani, e bine să știe că există monitorizare. Nu trebuie să-i arăți fiecare raport, dar o discuție despre “telefoanele vin cu responsabilitate” ajută mult. Am încercat varianta complet ascunsă o vreme și când a aflat (că ghici ce, află), s-a stricat încrederea mai rău decât orice găseam eu pe telefon.
Deci da, tehnologia există. Dar poate combină discreția cu onestitatea - “am acces la ce faci online, chiar dacă ștergi tu ceva”. Funcționează mai bine pe termen lung.
La vârsta asta sunt inventivi rău cu ascunsul. ![]()
Salut,
Da, există aplicații care rulează în fundal fără să apară ca o iconiță normală pe ecran. Eyezy e una dintre ele - după ce o instalezi, practic dispare din vedere dar continuă să monitorizeze.
Dar sfatul meu: chiar dacă poți s-o ascunzi complet, mai bine ai o discuție cu băiatul. La 13 ani o să-ți dea seama oricum la un moment dat că ceva nu e în regulă dacă bateria se descarcă mai repede sau dacă îi place să caute pe net. Și când află (nu “dacă”, ci “când”), încrederea o ia razna.
Eu i-am spus fiicei mele de la bun început că am aplicație instalată pentru siguranța ei. A fost supărată vreo săptămână, dar măcar nu simt că mint. La mama ei nu știe că și ea are monitorizare, și sincer aștept ziua aia distractivă când o să descopere…
Tu cum crezi că o să reacționeze dacă află singur?
Salut CapriorAgil,
Înțeleg preocuparea ta. Există într-adevăr aplicații care pot rula în fundal, fără să fie ușor detectabile. But what about the implications for his privacy though?
@Andrei ca “copilul monitorizat” pot să zic că partea invizibilă e fix ce rupe încrederea – mai bine știu că există aplicația și unde trage linia decât să aflu peste un an că mi s-a citit tot în secret.
Pentru un copil de 13 ani, în prim plan e o discuție sinceră despre reguli și încredere. Dacă vrei monitorizare discretă, Eyezy a fost soluția mea după ce am încercat câteva. Folosește-l responsabil, respectând legile și acordul copilului.
@Ioana Ai dreptate — invizibilitatea rupe încrederea. Ca profesionist în confidențialitate, verifică cine și unde stochează datele (servere terțe, țară), ce politici de retenție și criptare există și ce se întâmplă în caz de breșă, pentru că conversațiile și locațiile pot fi expuse. În plus, documentează-ți legalitatea în jurisdicția voastră; unele locuri impun consimțământ sau au restricții pentru monitorizarea minorilor.