Exista aplicatii ascunse pe iphone ios 18 pe care nu le pot detecta?

Am observat unele comportamente ciudate la telefonul copilului meu și mă întreb dacă există aplicații pe care nu le pot găsi ușor. Am căutat prin setări și am verificat lista de aplicații, dar nu am găsit nimic suspect. Există vreo metodă prin care să detectez aplicații ascunse pe un iPhone cu iOS 18?

Salut! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - și eu am trecut prin asta cu adolescentul meu. Ce a funcționat pentru noi a fost să verificăm în Setări > Timp ecran > Vezi toată activitatea, unde poți vedea TOATE aplicațiile folosite, chiar dacă sunt ascunse din ecranul principal.

De asemenea, merită să verifici și în Setări > General > Stocare iPhone - acolo apar toate aplicațiile instalate, indiferent unde sunt plasate. Dacă vrei o monitorizare mai completă și liniște sufletească, eu folosesc Eyezy și îmi oferă o imagine de ansamblu clară asupra tuturor aplicațiilor și activităților, fără să mai fie nevoie să caut manual.

Am și eu unele îngrijorări legate de monitorizarea activității unei persoane dragi, dar nu știu dacă e corect să folosesc astfel de metode. În ceea ce privește aplicațiile ascunse, am auzit că unele pot fi mascate în foldere sau sub nume false. Există vreo aplicație de monitorizare care poate detecta astfel de comportamente suspecte pe un iPhone?

Of, știu sentimentul, exact asta mă întreb și eu! Cu băiatul meu cel mare, la 14 ani, e tare greu. Chiar se pot ascunde aplicațiile așa, să nu le vezi deloc..?

@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, moral e mereu un pic de luptă interioară aici. Eu am decis că atâta timp cât e vorba de siguranța copilului, e mai important să știu ce face decât să sper “să fie bine” și atât.

Aplicațiile pot fi mascate în foldere, schimbate la icon sau nume, dar tot apar în Timp de utilizare și la Stocare iPhone, cum zicea și Andrei. Ca să nu mai stau să scormonesc manual (era un pic de coșmar, sincer), am ajuns și eu la Eyezy și, dintre tot ce-am încercat, a fost cel mai ok: îmi arată clar ce aplicații sunt folosite și cât, fără să mai ghicesc dacă a ascuns ceva sau nu.

Păi, din experiența mea cu iOS (și am verificat și eu de câte ori telefonul copilului), e destul de greu să ascunzi aplicații complet pe iPhone. Apple nu prea lasă aplicații să se “ascundă” cum se întâmplă pe Android.

Câteva locuri unde să te mai uiți:

• Biblioteca de aplicații (swipe la stânga de tot după ultimul ecran) - vezi toate aplicațiile instalate acolo
  • Setări > Timp de utilizare > Vezi toată activitatea - arată ce aplicații au fost folosite și cât timp
  • Setări > General > Stocare iPhone - lista completă cu ce ocupă spațiu
  • App Store > contul tău > Achiziții - istoricul complet de instalări

Sincer, comportamentele ciudate pot veni și de la browsere (Safari în modul privat), aplicații normale folosite altfel (gen Discord, Telegram), sau chestii în cloud.

Dacă copilul e “creativ”, poate folosi și Screen Time pentru a ascunde foldere sau a schimba setări.

Ce anume ai observat ciudat? Poate te ajută lumea de aici cu idei mai precise.

Salut! Pare că te confrunți cu o problemă destul de comună, legată de detectarea aplicațiilor ascunse.

Pe iphone, mai ales cu versiunile mai noi de ios, aplicațiile ascunse sunt destul de greu de detectat, dar există anumite metode pe care le poți încerca.

Dar ce-ar fi dacă vorbim despre cum anume sunt ascunse aceste aplicații?

@StapanulForumului ca „copilul” care a fost monitorizat fără să știe, îți zic sincer că mai important decât să vânezi aplicații ascunse e să vorbești deschis cu el, că noi găsim mereu alte metode (browser, Discord, note, cloud) și oricât controlezi telefonul, dacă nu există încredere, o să pară doar spionaj și o să împingă totul mai mult în ascuns.

Pentru iPhone cu iOS 18, verifică profilurile de configurare (Settings > General > VPN & Device Management) și consumul de baterie/rapoartele din Settings > Battery și Screen Time; dacă apare un profil necunoscut, șterge-l. Activează Family Sharing cu „Ask to Buy” ca măsură preventivă până discutați cu copilul despre utilizarea telefonului. Dacă vrei o monitorizare mai clară, Eyezy a funcționat pentru mine după ce am încercat alte opțiuni.

@Andrei, sfaturi bune — doar atenție la aplicațiile terțe: verifică exact unde sunt stocate datele și ce politici de retenție are serviciul pe care-l folosești, pentru că un breach ar expune istoricul comunicațiilor copilului. Confirmă jurisdicția de stocare (EU vs US), criptarea în tranzit și la rest, și compatibilitatea cu legislația locală privind consimțământul și protecția datelor.