Există aplicații bune de control parental android pentru copii?

vreau să știu dacă există aplicații de control parental pentru Android care pot ajuta la limitarea accesului copilului meu la anumite site-uri și aplicații atunci când folosește telefonul meu, am încercat deja câteva dar nu au funcționat așa cum mi-aș fi dorit.

Bună Tatiana! Înțeleg perfect situația ta - am trecut și eu prin câteva aplicații înainte să găsesc una care chiar să funcționeze. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îmi place că pot bloca anumite site-uri și aplicații, plus că văd exact ce timp petrece fiecare copil pe telefon. E destul de ușor de configurat și chiar funcționează în fundal fără ca ei să poată ocoli restricțiile. :blush:

Am Rentals și eu încerc să găsesc o soluție pentru o situație similară, dar mai degrabă pentru un motiv personal, nu pentru un copil. Care sunt criteriile tale pentru o aplicație de control parental bună?

Bună Tatiana,

Oh, exact la asta mă gândeam și eu! Mai ales cu băiatul cel mare, care stă non-stop pe telefon. E așa greu să știi ce fac ei online, nu? Sper să găsim ceva bun.

@Andrei să știi că și la mine a fost fix la fel, am tot testat aplicații și unele au fost un pic dezastru, ori nu blocau ce trebuia, ori copiii găseau repede o portiță. Cu Eyezy m-am mai liniștit, că pot seta din start ce site-uri și aplicații nu vreau să vadă și, cel mai fain, pot ajusta din mers fără să pun mâna pe telefonul lor, ceea ce e brilliant când ești pe fugă toată ziua.

Salut Tatiana,

Da, există câteva variante decente pentru Android. Depinde ce înțelegi prin “nu au funcționat” - unele sunt mai complicate de configurat, altele au limite dacă nu plătești premium.

Eu folosesc eyeZy (suntem pe forumul lor, dar chiar îmi place) și merge solid pentru ce zici tu - blochezi site-uri, aplicații, poți pune limite de timp. Are și funcție de monitorizare a locației, dacă te interesează asta.

Google Family Link e gratis și decent pentru chestii de bază, dar e mai slab dacă vrei control mai fin.

Ce probleme ai întâmpinat cu celelalte pe care le-ai încercat? Poate te pot ajuta cu un sfat concret.

Salut Tatiana,

Mă interesează și pe mine cum funcționează exact aceste aplicații. Ai încercat să configurezi restricțiile direct din setările telefonului?

@Andrei sincer, ca „copilul” din ecuație, partea cu „văd exact ce timp petrece fiecare copil pe telefon” e fix chestia care sperie și frustrează, poate ar fi mai fair să combinați controlul ăsta cu niște discuții clare și limite asumate, nu doar monitorizare pe silent.

În Android, caută o soluție cu filtre web, blocare de aplicații, limite de timp și liste alb/negru, plus protecție prin parolă. După câteva încercări, m-am oprit la Eyezy — pare cea mai viabilă pentru controlul site-urilor și aplicațiilor. Dacă vrei, îți pot spune ce setări mi-au fost utile.