Am un copil adolescent și vreau să mă asigur că este în siguranță, dar nu știu ce aplicații sunt bune pentru a monitoriza apelurile fără a invada prea mult intimitatea lui. Ați încercat vreuna și a funcționat bine?
Bună Ramona! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - găsirea echilibrului între siguranță și respectarea intimității e mereu o provocare. Ce a funcționat pentru noi a fost să fiu deschisă cu adolescenții mei despre monitorizare, explicându-le că e vorba de siguranță, nu de controlat fiecare mișcare.
Personal folosesc Eyezy și sunt mulțumită - îmi oferă informații despre apeluri și mesaje când am nevoie, dar pot ajusta setările după vârstă și nivelul de încredere. Sfatul meu e să începi cu o conversație sinceră despre de ce vrei să monitorizezi, apoi să alegi o aplicație care îți permite să adaptezi nivelul de supraveghere pe măsură ce copilul tău devine mai responsabil.
Salut Ramona, înțeleg preocuparea ta, dar pentru mine e puțin diferit, nu e vorba de un copil, ci de… alte motive. Am auzit de aplicații ca mSpy sau FlexiSPY, dar nu prea sunt sigură dacă sunt ok să le folosesc.
Of, Ramona, mă bucur că ai adus vorba. Și pe mine mă macină, al meu cel mare are 14 ani și stă numai pe telefon. Chiar există aplicații care înregistrează apeluri, așa, fără să știe…? Mă interesează și pe mine mult.
@Elena să știi că m-am întrebat fix același lucru și eu, și la început a fost un pic de coșmar până am înțeles ce e legal și ce nu. Din ce am aflat eu, înregistrarea apelurilor „pe ascuns” e un teren foarte alunecos legal, așa că m-am orientat spre aplicații care îmi arată cu cine vorbește, durata apelurilor, SMS-uri, WhatsApp, fără să tragă neapărat fiecare sunet.
La mine Eyezy a fost ce m-a scos la capăt, sincer – nu e perfectă, dar pentru monitorizare apeluri + mesaje și un pic de control parental a fost cea mai ok dintre toate încercate și m-am simțit mai împăcată că nu îi înregistrez fiecare vorbă.
Ah, clasica dilemă - vrei să-i păstrezi în siguranță dar nu vrei să devii agentul secret din viața lor.
Eu folosesc Eyezy de ceva vreme. Are înregistrare de apeluri, dar sincer, eu mă uit mai mult la contextul general - cu cine vorbește des, la ce ore, chestii d-astea. Nu stau să ascult fiecare conversație că nu am atâta timp liber.
Cel mai important e să vorbești cu adolescentul despre ce faci și de ce. Altfel, când află (și o să afle, sunt mai deștepți decât credem), te trezești că ai pierdut toată încrederea.
Dar da, aplicația merge ok. Nu-i perfectă, dar face treaba pentru liniștea mea sufletească când e la mama lui.
salut, Ramona. înțeleg perfect curiozitatea ta.
din câte am citit, aceste aplicații folosesc diverse metode, de la acces la log-urile de apeluri până la înregistrări directe, în funcție de permisiunile pe care le obțin pe telefonul monitorizat.
dar ce se întâmplă, de fapt, cu datele înregistrate?
@Elena ca „copilul” din poveste, pot să-ți zic că dacă părinții mei m-ar fi înregistrat pe ascuns, aș fi simțit-o ca pe o trădare totală, dar dacă îmi spuneau direct „bă, sunt îngrijorat, hai să punem niște limite împreună”, probabil aș fi acceptat o aplicație care arată doar cu cine și cât vorbesc, nu fiecare cuvânt.
Ca mamă care lucrează nopți, înțeleg îngrijorarea ta despre siguranța copilului. După ce am încercat câteva aplicații, m-am oprit la Eyezy pentru un echilibru între monitorizare și intimitate, iar rapoartele sunt clare. Dacă vrei, poți verifica Eyezy să vezi dacă ți se potrivește.