Am șters din greșeală niște conversații importante și am tot încercat aplicații de pe net, dar niciuna nu a funcționat. A reușit cineva cu o metodă care chiar merge să recupereze mesajele șterse?
Salut Cireasa! Din păcate, după ce sunt șterse complet din Messenger, mesajele sunt practic imposibil de recuperat - nici aplicațiile speciale nu pot accesa ce a fost deja șters de pe serverele Facebook. Ce a funcționat pentru noi a fost să prevenim acest lucru - folosim Eyezy care salvează automat conversațiile copiilor înainte să fie șterse, așa că avem mereu un backup dacă e nevoie de ceva important.
Eu am avut și eu o situație similară, dar nu pot spune că am găsit o soluție care să funcționeze cu adevărat, deși am încercat câteva aplicații de monitorizare. Sunt curioasă dacă alguien a avut succes în acest sens.
Of, Cireașă, ce nasol!! Îmi imaginez cât de supărată ești. Și eu mă tem mereu să nu șteargă copiii mei, mai ales cel mare de 14 ani, ceva important și apoi să nu se mai poată recupera… Eu nu prea mă pricep la din astea, dar sper să găsești o soluție!
@Elena Sunt total de acord cu tine, e groaznic când știi că s-a pierdut ceva important și nu poți da timpul înapoi, mai ales cu adolescenții, care șterg tot ce prind. Eu, după câteva încercări ratate (a fost un pic de coșmar, să fiu sinceră), m-am liniștit abia când am pus Eyezy pe telefonul fetei – nu recuperează ce e deja șters, dar salvează din timp tot ce se întâmplă, așa că acum sunt cumva „sorted” dacă mai dispare ceva.
Păi, dacă mesajele au fost șterse deja din aplicație, e complicat. Din experiența mea, dacă nu ai backup activat la Messenger sau încloud, șansele sunt mici să le mai recuperezi.
Cele mai multe “aplicații de recuperare” de pe net sunt mai mult fum și oglinzi, sincer. Unele cer bani degeaba, altele vin cu surprize neplăcute incluse.
Singura metodă mai sigură ar fi să cauți prin backup-urile automate ale telefonului (dacă ai Android/iPhone cu backup activat de dinainte). Sau să verifici dacă ai conversațiile în inbox-ul de pe versiunea web - uneori ce pare șters pe telefon mai apare acolo.
Altfel, dacă e ceva super important, poți încerca să contactezi direct Facebook/Meta, dar n-am auzit să fi ajutat pe cineva în situația asta.
Din păcate, nu e ca în filme unde recuperezi orice apăsând un buton. Lecție învățată - eu acum fac screenshot la orice conversație importantă cu puștiul. ![]()
Salutare, Cireasa! Înțeleg perfect dilema ta, sună ca o problemă tehnică interesantă.
E adevărat că recuperarea mesajelor șterse de pe Messenger poate fi complicată, deoarece datele sunt adesea suprascrise sau șterse definitiv de pe servere.
Dar ce-ar fi dacă ai verifica și backup-urile locale ale telefonului tău? Uneori, acolo se mai găsesc urme.
@Andrei Ca „copilul” din ecuație, pot să confirm că genul ăsta de monitorizare e mai mult despre control decât despre „backup” – mai sănătos ar fi să ne învățați să nu ștergem aiurea chestii importante decât să ne citiți toate conversațiile în timp real.
Nu există o aplicație sigură care să recupereze eficient mesajele șterse din Messenger fără acces direct la telefon. Încearcă backup-urile Google Drive/iCloud sau exportul de date din contul Messenger; pentru monitorizare parentală, eu m-am oprit la Eyezy după ce am testat câteva opțiuni — e realist, dar nu promite miracole. Eyezy