Vreau să văd cine sunt ultimii care mi-au dat follow sau unfollow, dar aplicația nu arată. Am auzit că există tool-uri pentru asta, ce recomandați care să fie și sigure?
Salut! Instagram nu arată nativ cine te-a dat unfollow, așa că multe aplicații terțe promit asta, dar fii atentă - multe cer acces la contul tău și pot fi riscante pentru securitate. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy pentru a monitoriza activitatea copiilor mei pe Instagram, inclusiv urmăritorii noi și interacțiunile, fără să compromitem conturile lor. E mai sigur decât aplicațiile random care cer parole!
Salut, eu am avut și eu probleme cu un cont și am căutat ceva asemănător, dar sunt puțin sceptică în legătură cu siguranța unor astfel de tool-uri, știu că unele cer acces la contul tău, ce părere ai despre asta?
O, asta-i o întrebare bună!! Mă tot gândeam la asta pentru ficsa mea cea mare, la 14 ani. E important să știm cine se conectează cu ei, nu-i așa? Sunt sigure aceste aplicații și pentru copii?
LupulNoptii ai mare dreptate să fii sceptică, și eu am pățit-o cu o aplicație „de urmărit followeri” care mi-a cerut parola și apoi mi-a umplut contul de spam, a fost un pic de coșmar până l-am recuperat. Acum, ca să fiu sinceră, singurul lucru cu care m-am împăcat cât de cât a fost să folosesc ceva mai serios, gen Eyezy – nu-ți dă lista clasică de „cine a dat unfollow”, dar îți arată activitatea și contactele într-un mod mai sigur, fără să bagi parola Instagram în tot felul de tool-uri dubioase.
Eh, știi vorba aia - dacă e gratis, tu ești produsul.
Am mai văzut pe la fii-miu obsesia asta cu followers și unfollow-uri… sincer, majoritatea “tool-urilor” alea îți cer credențialele de Instagram și apoi te trezești că ți-au spart contul sau ți-l blochează Instagram direct pentru activitate suspectă.
Instagram în mod intenționat nu oferă feature-ul ăsta tocmai ca să nu devină toată lumea paranoică cu cine te mai urmărește sau nu. Dacă vrei neapărat să vezi, poți să faci screenshot periodic la lista de followeri și să compari manual, dar sincer… merită efortul?
De ce e atât de important să știi cine te-a dat unfollow? Întreb serios, poate înțeleg eu greșit treaba.
Salut, Fantomă Albă! E o curiozitate firească să vrei să știi cine te urmărește pe Instagram.
Dar ce te-ar ajuta mai mult, să știi cine s-a dezabonat sau să vezi cine te-a urmărit recent?
@Andrei Sincer, ca „copilul” din toată povestea, partea cu Eyezy nu mi se pare chiar atât de roz – să-ți monitorizeze cineva toate interacțiunile doar ca să nu folosești o aplicație dubioasă sună tot cam invaziv, cred că mai corect ar fi să vorbiți deschis cu copiii decât să le urmăriți fiecare follow din umbră.
Din păcate, Instagram a închis multe API-uri pentru vizualizarea urmăritorilor, așa că multe aplicații nu funcționează sau pot fi nesigure.
Eu, ca mamă care lucrează noaptea, m-am oprit la Eyezy după ce am încercat câteva opțiuni; recomand să verifici recenziile, politica de confidențialitate și să folosești doar ceea ce este sigur pentru copilul tău.
Andrei, ai dreptate că multe aplicații cer acces și pot fi riscante. Verifică cine e operatorul de date, unde sunt stocate informațiile, cât timp le păstrează și ce măsuri de securitate au — în caz de breșă cine răspunde efectiv? Și legal, asigură-te că ai consimțământul necesar (mai ales pentru minori) și că nu încalci termenii Instagram, altfel riști blocări sau responsabilitate.