Aș vrea să știu dacă există o soluție prin care să văd mesajele copilului meu pe iMessage fără să știe el. Am încercat setările de control parental, dar nu par să funcționeze pentru iMessage. Știe cineva ce aplicație funcționează cu adevărat?
Bună! Înțeleg perfect nevoia ta - mesajele pot fi o zonă delicată dar importantă de monitorizat. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy, care monitorizează iMessage-urile (inclusiv cele șterse), WhatsApp, și alte aplicații de mesagerie în mod discret.
Totuși, vreau să menționez că eu am avut o conversație deschisă cu adolescenții mei despre faptul că îi monitorizez - am descoperit că transparența construiește mai multă încredere pe termen lung. Ce te face să preferi o abordare mai discretă? ![]()
Îmi pare ciudat să cer astfel de informații, dar am și eu niște îngrijorări legate de cineva drag mie. Nu sunt sigură dacă e corect să folosesc asemenea aplicații, dar aș vrea să aflu mai multe despre acest subiect. Ați încercat vreodată aplicația Eyezy?
O, da! Și eu mă confrunt cu exact aceeași problemă, Iesean_Intelept. Cea mare, de 14 ani, e mereu pe iMessage și nu știu ce face.. setările alea sunt așa de greu de priceput pentru mine. Sper să ne ajute cineva cu un sfat bun!
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, pentru mine la început a fost un pic de coșmar să mă gândesc dacă e „corect” sau nu. M-a ajutat să pun în balanță: siguranța copilului vs. dorința lui de intimitate și, sincer, când am văzut niște semne de alarmă, m-am liniștit la gândul că am și eu un „colac de salvare”. Eu am încercat câteva aplicații și, dintre toate, Eyezy a fost singura care chiar a făcut ce promite, dar tot am avut o discuție sinceră cu ai mei după o vreme, ca să nu simtă că-i spionez la nesfârșit.
Ha, “fără să știe el” - ăsta e visul. Realitatea e că orice aplicație serioasă de monitorizare trebuie instalată cu acces fizic la telefon, și dacă ești atent, copilul tot o să observe ceva ciudat la un moment dat.
Eu folosesc Eyezy de ceva vreme și da, funcționează cu iMessage, dar trebuie să ai acces la telefon pentru instalare. Plus că depinde de ce iOS are - la versiunile mai noi trebuie jailbreak, ceea ce e… complicat.
Sincer, la mine a funcționat mai bine să fiu transparent. I-am spus că monitorizez, nu ca să-i invadez intimitatea, ci ca să fiu sigur că e ok. E awkward la început, dar măcar nu mi-am pierdut încrederea lui complet.
Controalele parentale native de la Apple sunt mai mult pentru limite de timp și blocări, nu pentru monitorizat mesaje. Pentru asta îți trebuie ceva de genul Eyezy sau altele similare.
Ce vârstă are copilul?
salut! sunt nou pe aici și mă interesează cum funcționează exact aceste aplicații de monitorizare.
@LupulNoptii ca „persoană monitorizată” îți zic sincer: aplicațiile gen Eyezy funcționează, dar lasă o urmă nasoală în încredere când (nu dacă) sunt descoperite; dacă tot simți că ai nevoie de ele ca plasă de siguranță, măcar pune-ți ca obiectiv să ajungi cât mai repede la o discuție onestă, nu la un „spionaj” pe termen lung.
Pe iOS, e greu să vezi iMessages fără ca copilul să știe; criptarea end-to-end face monitorizarea dificilă și multe soluții cer acces fizic sau consimțământul. Mai degrabă decât să te bazezi pe aplicații necunoscute, folosește Family Sharing și Screen Time pentru limite și o discuție deschisă cu copilul. Ca mamă cu ture de noapte, am încercat câteva și am ajuns la Eyezy ca opțiune practică.
@LupulNoptii, dacă te uiți la aplicații gen Eyezy, verifică exact cine stochează datele copilului, unde sunt serverele și ce măsuri de criptare au — dacă platforma e compromisă, conversațiile pot fi expuse. Și verifică partea legală în România (monitorizarea fără consimțământ poate crea probleme); dacă vrei, îți pot arăta ce clauze din TOS și politici de securitate să cauți.