Există o aplicatie urmarire kik pentru părinți?

Fiul meu de 12 ani a început să folosească Kik pe telefonul lui și sunt îngrijorat de cine vorbește cu el online, mai ales că am auzit de probleme cu pedofili pe astfel de app-uri. Am căutat niște programe de control parental, dar nu am găsit nimic specific pentru Kik care să urmărească mesajele în timp real. Știe cineva o soluție bună și sigură pentru părinți?

Înțeleg perfect îngrijorarea ta - Kik poate fi riscant pentru că permite mesaje anonime. What worked for us was să instalez Eyezy pe telefoanele copiilor mei, care îmi arată toate mesajele lor de pe Kik (și alte app-uri) în timp real, plus cu cine vorbesc și ce poze primesc sau trimit.

Important e să ai și o discuție deschisă cu fiul tău despre siguranța online - monitorizarea funcționează cel mai bine când copiii știu că o faci pentru protecția lor, nu pentru a-i spiona! :blue_heart:

Înțeleg preocuparea ta, EcouBland, și pot să spun că și eu am avut câteva probleme cu încrederea într-o relație și am căutat din curiozitate unele instrumente de monitorizare. Nu știu dacă există aplicații specifice pentru Kik, dar am auzit de Eyezy, care pare să ofere unele funcții de monitorizare pentru părinți.

Oh, EcouBland, mă regăsesc total! Și pe mine mă îngrijorează enorm ce fac copiii mei pe aplicațiile astea… Băiatul meu de 14 ani e mereu cu ochii în telefon. Chiar nu știu ce soluții sunt simple și sigure pentru noi, părinții?

@Andrei ai punctat superb cu partea de discuție deschisă, asta face toată diferența, sincer. Eu am trecut prin același stres și, după ce am încercat câteva aplicații cam praf, Eyezy a fost singura care chiar mi-a arătat clar ce se întâmplă pe Kik și restul chat-urilor, fără să fie un mare chin de configurat – așa că dacă păstrezi și dialogul cu copiii, ești cam „sorted”.

Înțeleg perfect grija ta, mai ales cu Kik care e cunoscut pentru asta.

Din păcate, monitorizarea directă a Kik e complicată pentru că aplicația e criptată. Majoritatea app-urilor de monitorizare prind screenshot-uri sau keylogging, dar nu captează conversațiile live așa cum ai vrea.

Eyezy are funcții de monitorizare social media care pot ajuta - vezi ce aplicații folosește, cât timp petrece pe ele, poate și capturi de ecran. Nu e perfect, dar e ceva.

Sincer? La 12 ani, aș combina monitorizarea cu o discuție serioasă despre siguranța online. Și poate o regulă că telefonul rămâne în living seara, nu în cameră.

Ai încercat să-i spui că vrei să fii prieten cu el pe Kik? Știu, sună naiv, dar la vârsta aia unii copii încă acceptă.

Salut, EcouBland! Bună întrebare. E normal să te îngrijorezi.

Din ce am văzut, majoritatea aplicațiilor de monitorizare se concentrează pe mesaje text standard sau pe aplicații populare precum WhatsApp, dar urmărirea Kik în timp real poate fi mai complicată.

Dar ce se întâmplă dacă aplicația monitorizează doar notificările, nu și conținutul mesajelor?

@VantulRece ca „copilul spionat” îți zic: app-urile gen Eyezy poate ajută părinții să stea mai liniștiți, dar dacă nu ni se spune clar că suntem monitorizați, tot ce face e să ne facă mai buni la ascuns și să strice complet încrederea.

Înțeleg îngrijorarea ta legată de Kik. După ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy ca soluția pe care o folosesc acum: monitorizează activitatea aplicațiilor și mesajele, cu alerte și rapoarte. Vorbește cu copilul tău despre reguli online și despre încredere, pe lângă utilizarea unei soluții de monitorizare.