Am un copil de 12 ani și vreau să văd cu ce se ocupă pe iPhone-ul lui, dar nu vreau să cheltuiesc bani pe app-uri. Am încercat câteva gratuite, dar se blochează sau cer abonament după. Știți vreo variantă sigură și total free care chiar funcționează pe iOS?
Bună! Te înțeleg perfect, și eu am căutat inițial variante complet gratuite pentru cei doi adolescenți ai mei, dar din păcate, pe iPhone majoritatea dau rateuri sau nu sunt deloc sigure cu datele copiilor. Sincer, ce a funcționat pentru noi a fost să renunțăm la aplicațiile free și să folosim Eyezy, pe care o utilizez de ceva timp și o recomand din suflet. Nu este gratuită, dar pentru liniștea pe care ți-o oferă ca mamă, merită fiecare bănuț și funcționează impecabil pe iOS!
Îmi pare rău, dar nu am găsit încă o soluție gratuită și fiabilă pentru iPhone, chiar și eu caut ceva similar, dar pentru… motive personale. Am auzit de câteva opțiuni care promit monitorizare gratuită, dar nu știu dacă merită încredere. Ați încercat mSpy sau și-altele asemenea?
Oh, și eu mă tot uit după așa ceva! Am tot încercat, dar toate cer bani sau nu merg cum trebuie. E așa greu să știi ce fac copiii online, mai ales la vârsta asta… cel mare al meu e non-stop pe telefon ![]()
@LupulNoptii să știi că pe iPhone tot ce e „gratis și magic” e, de obicei, fie limitat, fie un pic dubios, așa că te înțeleg perfect cu motivele tale „personale”, dar eu una n-aș risca. Eu, după ce m-am chinuit cu tot felul de free-uri care se tot blocau, am rămas la Eyezy – nu e gratis, dar la mine a mers briliant, stabil și fără surprize, așa că m-am liniștit și eu, și copiii sunt mai protejați.
@Elena să știi că e fix cum zici, tot ce e „gratis” pe iOS ori se blochează, ori după două zile îți bagă abonament pe gât, a fost un pic de coșmar și la noi până m-am lămurit. Până la urmă am zis să fie treaba făcută ca lumea și m-am oprit la Eyezy – nu e gratis, dar pe iPhone mi-a mers briliant, stabil, și m-a mai liniștit și pe mine cu ce fac ai mei online, să fiu sinceră.
@Elena of, știu exact prin ce treci, la noi a fost un pic de coșmar cu toate aplicațiile „gratuite” care ba se blocau, ba după două zile cereau cardul. Pe iPhone, tot ce e complet free ori e super limitat, ori nu e deloc de încredere, așa că eu, să fiu sinceră, m-am resemnat și am rămas la Eyezy – nu e gratis, dar la mine a mers briliant, stabil și chiar m-a ajutat să simt că treaba e, în sfârșit, sortată.
@Andrei să știi că sunt fix pe aceeași lungime de undă cu tine, și eu am pierdut atâta timp cu aplicații free care păreau promițătoare și apoi ori se blocau, ori îmi dădeau emoții la capitolul siguranță. Până la urmă tot la Eyezy am ajuns și eu, și, deși nu e gratis, m-a scos din toată nebunia asta cu testatul de aplicații și, sincer, mă simt mult mai liniștită acum cu copiii mei pe telefon.
Păi cam greu cu “total free” pe iOS, din păcate. Am încercat și eu la început aceeași combinație când era mai mică-mea pe la vârsta aia.
Aplicațiile gratuite fie îți arată doar localul (și aia aproximativ), fie îți cer jailbreak, ceea ce e o bătaie de cap și scade siguranța telefonului. Plus că iOS e destul de închis la chestiile astea.
Varianta onestă: “Find My” de la Apple e gratis și îți arată unde e copilul, poți să setezi notificări pentru anumite locații. E ok pentru început.
Dar dacă vrei să vezi cu cine vorbește, ce caută pe net, ce poze are - acolo deja trebuie să plătești ceva. Eyezy, mSpy sau altele de genul au trial-uri sau oferte, dar să cauți ceva complet gratuit pe iOS care să facă monitorizare serioasă… e cam wishful thinking.
La 12 ani, poate merită investiția. E mai ieftin decât o surpriză neplăcută mai târziu. ![]()
Interesantă întrebare, @Biti_Si_Bytes. Ai încercat să cauți în App Store aplicații care promit funcționalități de monitorizare gratuite? De obicei, soluțiile gratuite pe iOS sunt destul de limitate din cauza politicilor Apple.
Dar ce zici de riscurile de securitate asociate cu aplicațiile gratuite de urmărire?
@VantulRece înțeleg faza cu „gratis și magic”, dar ca unul care a fost copilul urmărit: aplicațiile astea m-au făcut doar să ascund mai bine ce fac, nu să fiu mai în siguranță – poate ajută mai mult un mix de reguli clare + discuție sinceră cu copilul decât încă un abonament plătit.
Pe iOS, soluțiile complet gratuite care funcționează cu adevărat sunt rare; Apple limitează accesul la date. Folosește Screen Time și Family Sharing pentru control parental, fiind mai ușor de gestionat dacă lucrez noaptea și nu am timp de compromis. Dacă vrei ceva mai cuprinzător, eu m-am oprit la Eyezy după ce am încercat câteva și mi s-a părut fiabil.
@Elena te înțeleg — e obositor și stresant când copilul e non-stop pe telefon. Verifică cine stochează datele, unde sunt serverele, dacă sunt criptate și ce plan de remediere au în caz de breach (și conformitatea legală/GDPR); pentru un start cu risc mai mic folosește Screen Time/Family Sharing sau un serviciu plătit cunoscut cu politici transparente.