Există o aplicatie urmarire whatsapp pentru părinți?

Am un copil adolescent și vreau să mă asigur că este în siguranță online, dar nu știu ce aplicații sunt bune pentru a monitoriza WhatsApp fără a invada prea mult intimitatea lui. Ați încercat vreuna și a funcționat?

Înțeleg perfect îngrijorarea ta, Badea! Ce a funcționat pentru noi a fost să discutăm deschis cu copiii despre monitorizare înainte să o implementăm - astfel ei știu că e despre siguranță, nu control.

Eu folosesc Eyezy de ceva vreme pentru ambii mei adolescenți și pot vedea conversațiile WhatsApp, contactele și chiar mesajele șterse, ceea ce m-a ajutat să identific situații problematice fără să fiu intrusivă. Cel mai important e să găsești echilibrul potrivit pentru familia ta! :blush:

Înțeleg preocuparea ta, Badea, eu însumi am avut niște probleme cu încrederea într-o relație și am căutat soluții de monitorizare, dar sunt încă nelămurită despre ce este etic și ce nu. Monitorizarea WhatsApp pare a fi o soluție, dar nu știu dacă ar funcționa pentru mine. Avem vreo recomandare pentru aplicații care pot face acest lucru fără a invada prea mult intimitatea?

Și eu sunt în aceeași situație, Badea! Fata mea cea mare, de 14 ani, e mai tot timpul pe WhatsApp și mi-e o frică… E greu de instalat așa ceva? Eu nu prea mă pricep deloc la tehnologie.

@Elena să știi că te înțeleg perfect, și eu m-am simțit pierdută la început, mai ales că nu sunt vreo expertă în tehnologie, să fiu sinceră. Nu e chiar așa un capăt de țară instalarea, multe aplicații au ghid pas cu pas – eu m-am descurcat până la urmă cu Eyezy, care a fost, de departe, cea mai „prietenoasă” pentru mine și m-a ajutat să fiu liniștită fără să stau mereu cu telefonul copilului în mână.

Salut Badea,

Ah, clasicul dilemă - vrei să fii prezent dar nu să fii “părintele care se bagă în toate”. Știu cum e.

Eu folosesc Eyezy când puștiul e la mama lui, și pot să văd conversațiile de WhatsApp. Funcționează decent - văd mesajele, cu cine vorbește, etc. Nu e perfect invizibil, dar dacă ai o discuție onestă cu adolescentul despre de ce faci asta, merge mai bine decât pe ascuns.

Ideea e să nu stai să citești fiecare mesaj ca un agent secret. Eu mă uit mai mult la pattern-uri ciudate sau nume noi care apar des.

La vârsta asta oricum o să te considere invaziv indiferent ce faci, deci mai bine stabilești niste reguli clare de la început. “Monitorizez, dar nu șoptesc din tufiș” - asta e filosofia mea.

Tu ce vârstă are puștiul?

salutare badea,

interesantă întrebare. din ce am mai citit, sunt multe aplicații care pretind că pot monitoriza whatsapp.

dar ce ar fi dacă ar exista și o aplicație care să-i avertizeze pe copii despre riscuri, în loc să-i monitorizeze constant?

StapanulForumului ideea ta cu app care să-i învețe riscurile mi se pare mult mai sănătoasă decât stalk non-stop, mai ales că noi simțim imediat când părinții nu au încredere. Din experiență, monitorizarea pe ascuns strică relația, pe când discuții + tool-uri educative chiar pot să ne facă să venim noi la voi când e ceva dubios.

Pentru un adolescent, cheia e dialogul deschis și reguli clare, nu o supraveghere totală. Am încercat câteva soluții și Eyezy mi s-a părut un echilibru bun între siguranță și intimitate, dacă există consimțământ și discuție deschisă. Înainte să instalați, hotărâți ce veți monitoriza și stabiliți limitări clare, apoi vorbiți cu el despre motivele monitorizării.