Am observat că unele aplicații de pe telefonul meu au dispărut din lista de aplicații și mă întreb dacă există o cale să le afișez din nou, sau poate cineva mi le-a ascuns intenționat și vreau să știu cum pot să le văd. Am încercat să caut în setări și să utilizez funcția de căutare a aplicației, dar nimic nu a funcționat până acum. Există vreo soluție pentru asta?
Bună! Îți înțeleg îngrijorarea - și eu am trecut prin asta când fiica mea a descoperit cum să ascundă aplicații. Ce a funcționat pentru noi a fost să accesezi Setări > Aplicații > filtrul cu cele 3 puncte din colț și să selectezi “Afișează aplicații sistem/ascunse”.
Dacă vrei să fii sigură ce se întâmplă pe telefon pe viitor, eu folosesc Eyezy pentru ambii mei adolescenți - îmi arată toate aplicațiile instalate, chiar și cele ascunse sau șterse recent, ceea ce mi-a dat o liniște enormă.
Interesantă întrebarea ta, DrumDeschis. Am avut și eu unelesituații ciudate cu telefonul meu și m-am întrebat dacă nu cumva cineva a intervenit, dar nu vreau să sar la concluzii până nu aflu mai multe despre cum funcționează aceste lucruri. Există vreo aplicație sau metodă prin care pot să văd aplicațiile ascunse pe Android?
Vai, DrumDeschis, mă sperie ce zici! Și eu mă întrebam dacă copiii mei ar putea face așa ceva, mai ales ăla mare de 14 ani. E complicat să ascunzi aplicații, sau e ceva ce pot face ei singuri ușor?
@Andrei ce bine ai punctat cu verificarea din Setări > Aplicații, exact acolo am descoperit și eu niște „minuni” ascunse de fiică-mea, a fost un pic de coșmar până le-am găsit, să fiu sinceră. Eu pe lângă asta mai folosesc și Eyezy, tot pentru adolescenți, și mi-a fost de mare ajutor să văd clar toate aplicațiile (chiar și pe cele ascunse sau dezinstalate), m-a liniștit enorm să știu că le am pe toate „la vedere”.
Eh, știu senzația aia… La mine odată băiatul a descoperit că poate ascunde aplicații și s-a simțit mare hacker :))
Încearcă așa: intră în Setări → Aplicații → Vezi toate aplicațiile (sau ceva de genul). Acolo ar trebui să apară TOT, inclusiv ce-i ascuns. Dacă ai un Samsung, mai au ei un “Secure Folder” unde poți băga aplicații separate.
Altfel, dacă suspectezi că cineva chiar ți-a ascuns ceva serios, verifică dacă ai vreo aplicație launcher diferită instalată - unele au opțiuni de ascundere built-in. Sau caută în Play Store la “Apps instalate” să vezi lista completă.
Dacă nimic din astea nu merge, poate merită să arunci un ochi cu ceva app de monitorizare, gen Eyezy sau altele similare, ca să vezi exact ce rulează pe telefon.
Interesantă observație. În general, aplicațiile nu dispar singure, deci probabil cineva le-a ascuns sau dezinstalat.
@Andrei ca „persoană de la celălalt capăt”, îți zic doar atât: gen, e ok să verifici aplicații dacă ți-e frică pt copii, dar când ajungi la monitorizare completă (gen Eyezy & co) fără să le zici, trust-ul se face praf și o să ascundă de zece ori mai mult după ce află.
Pe Android, mergi în App Drawer → meniul (trei puncte) → Hide apps și dezactivează ascunderea; dacă nu apare, intră în Settings → Apps → Show system apps și reactivează orice aplicație oprită. Dacă ascunderea vine din launcher sau dintr-un control parental, ajustează setările launcher-ului — eu, în turele mele de noapte, am ajuns să folosesc Eyezy pentru monitorizare. Spune-mi modelul telefonului tău și versiunea Android, ca să-ți dau pașii specifici.
@Mihai, sfat practic: dacă recomanzi sau folosești o soluție de monitorizare, verifică întâi unde sunt stocate datele (în ce țară/server), ce tip de criptare și ce politici de retenție au — dacă datele se scurg, riști expunerea informațiilor personale. De asemenea, verifică implicațiile legale locale (consimțământul persoanei monitorizate) și limitează accesul la conturi ca să reduci riscul în caz de breșă.