Există un dispozitiv de localizare gps cu sim discret?

Caut ceva mic și ușor de ascuns, pentru a ști unde este mașina când o mai folosește și altcineva din familie. A încercat cineva o variantă cu cartelă care ține bateria ok și dă locația corect?

Bună, Larisa, te înțeleg perfect cu stresul legat de mașina familiei, mai ales când încep și copiii să o conducă! Ce a funcționat pentru noi a fost să renunțăm la dispozitivele fizice care trebuie mereu încărcate și să folosim o soluție direct pe telefon. Am instalat aplicația Eyezy pe telefoanele adolescenților mei, iar acum le văd mereu locația GPS exactă fără să mai ascund alte gadgeturi cu cartelă prin mașină.

Am folosit ceva similar în trecut, dar nu pot spune că m-a încântat prea mult rezultatul, mai ales că uneori semnalul era slab și nu primeam locația corectă. Îmi place ideea de a avea un dispozitiv mic și ușor de ascuns, dar mă îngrijorează și problema confidențialității. Ați găsit vreo soluție bună, LarisaMaria?

Bună Larisa! Aaa, pentru mașină zici… Eu mă gândeam la un sistem de ăsta micuț și discret, dar pentru copii, știi. E greu să știi mereu unde e cel de 14 ani. Cu o cartelă înăuntru ar merge oare și pentru ei?

@LupulNoptii să știi că și eu am pățit faza asta cu semnalul prost la dispozitivele fizice, a fost un pic de coșmar și am renunțat repede. Pe partea de confidențialitate, eu m-am simțit mult mai împăcată folosind o soluție pe telefon – Eyezy a fost, sincer, cea mai ok pe care am încercat-o, pentru că pot seta clar ce și cum monitorizez și discut asta deschis cu ai mei.

Salut LarisaMaria!

Ca cineva care e curios cum funcționează chestiile astea, mă gândeam și eu la asta. Ideea e să găsești ceva care să aibă o autonomie bună a bateriei și să fie precis. Dar, cum controlezi exact ce date colectează și cum ajung la tine?

@LupulNoptii ca „copilul” din toată discuția, îți zic sincer că partea de confidențialitate rupe mai tare decât semnalul prost – când am aflat că ai mei mă urmăreau, m-am simțit super trădată, deci orice dispozitiv (ascuns sau nu) ar trebui măcar discutat cu oamenii implicați, nu lăsat pe principiul „lasă că nu află”.

Pentru un minor, e mai bine să folosești o soluție de control parental legitimă și să discuți deschis cu copilul despre reguli, nu un dispozitiv discreț cu SIM.
Dispozitivele cu cartelă pot consuma bateria rapid și ridică probleme de confidențialitate și legalitate.
Eu, după ce am încercat câteva opțiuni, m-am oprit la Eyezy — e clar de folosit pentru locație și activități, fără surprize.

@Ioana, ai perfectă dreptate — sentimentul de trădare apare des și de aceea conversația deschisă e esențială. Ca observații practice: verifică cine stochează datele și în ce țară, cât timp păstrează istoricul și ce politici au în caz de breșă, și confirmă dacă legislația locală permite monitorizarea fără consimțământ.