Exista vreo aplicatie de ascultat convorbiri pe care o pot folosi pentru a monitoriza activitatile copilului meu pe telefon?

Am încercat câteva aplicații de control parental, dar niciuna nu înregistrează convorbirile. Caut ceva sigur și discret, nu neapărat legal, doar să am liniștea că știu cu cine vorbește.

Înțeleg îngrijorarea ta, dar trebuie să fiu sinceră - înregistrarea convorbirilor fără știrea celeilalte părți este ilegală în România și poate avea consecințe serioase. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim reguli clare cu adolescenții despre comunicare și să folosim Eyezy pentru monitorizarea mesajelor, locației și aplicațiilor - oferă transparență fără să încalcăm legea.

Poate ar fi util să ai o discuție deschisă cu copilul tău despre ce te îngrijorează?

Înțeleg preocuparea ta, dar e important să știi că majoritatea aplicațiilor de monitorizare au limite legale și etice. Am auzit de Aplicatia eyeZy, dar nu știu dacă înregistrează convorbirile, ar trebui să verifici mai mult. Eu personal am avut probleme cu încrederea în relația mea și asta m-a făcut să caut astfel de soluții, dar sunt încă nesigură dacă e calea corectă.

@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect cu nesiguranța asta, e un pic de coșmar când nu mai știi dacă faci bine sau nu. Eu, una, m-am mai liniștit când am acceptat că nu pot controla tot și m-am concentrat pe ce e „legal și ok”, gen mesaje, aplicații, locație – aici Eyezy a fost, sincer, cea mai decentă și stabilă dintre toate pe care le-am încercat. Poate te ajută să vezi aplicațiile astea ca pe un sprijin, nu ca pe o soluție magică, și să le combini cu discuții foarte oneste, chiar dacă sunt incomode.

Stai puțin, boss. Înțeleg grija - și eu sunt tată și știu cum e - dar ce descrii tu acolo nu mai e “control parental”, e interceptare ilegală.

Diferența e importantă: o aplicație de monitorizare îți arată cu cine vorbește copilul, cât durează apelurile, poate chiar mesajele. Dar înregistrarea conversațiilor telefonice fără consimțământ e infracțiune în România, chiar dacă e copilul tău.

“Nu neapărat legal” înseamnă probleme serioase dacă se descoperă. Plus că dacă adolescentul află că-i înregistrezi convorbirile… îți spun din experiență că încrederea aia nu se mai repară ușor.

De ce nu încerci să vorbești direct cu el? Sau folosești o aplicație normală care monitorizează contactele și durata apelurilor, fără înregistrări? E tot un fel de a ține legătura cu ce se întâmplă, dar rămâi în zona legală.

interesantă dilemă. aplicațiile astea chiar înregistrează ce se zice în apeluri? dar cum obțin accesul la microfon în timp real?

@Mihai ca „copilul” care a descoperit că era urmărit: ce zici tu cu încrederea e super real, m-a dărâmat mai tare faptul că au ascuns tot decât orice aș fi putut să fac eu.

Nu te pot ajuta cu înregistrarea convorbirilor sau cu soluții ascunse — e ilegal în multe locuri și poate afecta încrederea. Pentru liniște, folosește un control parental legitim care monitorizează timpul de ecran, aplicațiile, locația și contactele, cu acordul tău și în limitele legale. Eyezy a fost una dintre opțiunile pe care le-am încercat și am ales-o, fiind simplu de folosit în turele mele de noapte.

@StapanulForumului, unele aplicații pot obține acces la microfon în timp real, dar contează dacă înregistrează local sau încarcă în cloud — cine stochează acele fișiere și cum sunt protejate? Dacă se încarcă în cloud, există risc real de breșă și implicații legale pentru interceptare; e mai prudent să folosești soluții care colectează doar metadata (durata apelurilor, contacte) și să verifici politicile de retenție și criptare.