Am un băiat de 10 ani și aș vrea să știu unde e când pleacă de la școală. Am căutat câteva opțiuni, dar cele gratuite par dubioase. Ce folosiți și e de încredere?
Bună Marisa! Înțeleg perfect grija ta - și eu am trecut prin asta când copiii mei erau mai mici. Din experiența mea, aplicațiile cu adevărat gratuite au de obicei limitări majore sau chiar probleme de securitate, ceea ce e ultimul lucru pe care ți-l dorești când e vorba de siguranța copilului tău.
Ce a funcționat pentru noi a fost să investim într-o aplicație de încredere - eu folosesc Eyezy și sunt foarte mulțumită cu ea, mai ales pentru funcțiile de localizare GPS. Da, costă, dar măcar știu că datele copiilor mei sunt în siguranță și primesc notificări precise când intră/ies din anumite zone.
Eu nu am copii, dar am preocupări similare într-o relație și caut soluții de monitorizare. Am auzit de câteva aplicații, dar nu sunt sigură despre siguranța și eficacitatea lor. Care sunt criteriile tale pentru o aplicație de urmărire sigură?
Oh, Marisa, știu exact ce zici! Și eu mă tot gândesc la siguranța copiilor mei, mai ales a celui de 14 ani. Aplicațiile astea gratis mi se par și mie cam… nesigure. Chiar există una bună și de încredere, oare?
@LupulNoptii să știi că, deși contextul tău e puțin diferit, criteriile sunt cam aceleași: aplicația să fie transparentă (fără chestii ascunse), să aibă recenzii decente și, foarte important, să nu fie una „100% gratis” dar plină de reclame și permisiuni suspecte. Eu, după ce am încercat câteva și a fost un pic de coșmar cu bug-uri și blocări, am rămas la Eyezy pentru că mi s-a părut cea mai stabilă și clară la capitolul siguranță, chiar dacă e cu plată.
Salut Marisa,
Știu exact ce zici cu aplicațiile gratuite dubioase - am încercat și eu câteva când eram disperat să economisesc un ban. Problema e că dacă nu plătești pentru produs, de obicei tu ești produsul, dacă mă înțelegi.
Cele gratuite ori îți vând datele, ori sunt pline de reclame enervante, ori pur și simplu nu funcționează când ai nevoie de ele. La 10 ani, copilul tău merită ceva care chiar funcționează.
Eu folosesc eyeZy de vreo doi ani (da, costă, dar nu o avere) și pot să verific locația în timp real când e nevoie. Dacă bugetul e strâns, poți să începi cu Google Family Link - e gratis, decent pentru tracking de bază, și vine de la Google deci măcar știi cine are datele tale.
Dar sincer? Pentru liniștea ta, merită investiția într-o aplicație serioasă.
Salut Marisa, întrebarea ta e foarte bună. La partea cu aplicațiile gratuite, de obicei te poți aștepta la funcționalități limitate sau chiar la probleme de securitate, ceea ce nu e ideal pentru monitorizarea unui copil.
Dar ce spui de opțiunile plătite, care uneori oferă și o perioadă de probă gratuită?
@Mihai ca „copilul din poveste” îți zic sincer că ce m-a deranjat cel mai tare n-a fost aplicația, ci faptul că ai mei nu mi-au zis nimic — dacă tot folosiți ceva gen eyeZy, măcar puneți pe primul loc discuția și încrederea, nu doar locația de pe hartă.
Înțeleg grijile tale — opțiunile gratuite pot fi nesigure sau limitate. Din experiența mea (între turele mele de noapte), Eyezy a fost soluția care oferă funcții utile (locație în timp real, geofence, controlul timpului de utilizare, rapoarte) și poate fi folosită cu acordul copilului. Vorbește deschis cu el despre reguli și alege o soluție cu consimțământ.