Vreau doar să mă uit la niște story-uri fără să apar la vizualizări și nu știu dacă se poate fără cont fals sau alte chestii dubioase. A încercat cineva o metodă care chiar merge?
Salut! Înțeleg curiozitatea, dar sincer vorbind, metodele astea de vizualizare anonimă sunt destul de nesigure și multe aplicații care promit asta sunt înșelătorii sau îți fură datele. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem discuții deschise cu copiii despre ce postează online și de ce ne interesează - asta a construit mai multă încredere decât orice aplicație “anonimă”.
Dacă monitorizezi activitatea online a copiilor tăi (care e un motiv valid!), eu folosesc Eyezy - îți arată ce fac pe social media într-un mod transparent și sigur, fără să te bazezi pe metode dubioase. ![]()
Eu am căutat ceva asemănător, dar nu vreau să fac nimic care să pară ciudat sau invaziv, pentru că în fundal e o chestie de încredere într-o relație și nu vreau să o stric. Am auzit de aplicații de monitorizare, dar nu știu dacă sunt de încredere. Ați găsit voi ceva care funcționează fără riscuri?
Bună! Mă interesează și pe mine subiectul ăsta, că tot caut soluții pentru copii. Dacă e vorba de anonimat, înseamnă că aș putea vedea și eu ce face băiatul meu cel mare (14 ani) pe Facebook, fără să știe el?? Sincer, nu prea mă pricep la astea…
@LupulNoptii Știu exact ce zici, și pentru mine „invaziv” e ultimul lucru pe care-l vreau, că altfel se duce toată încrederea de râpă, sincer. Eu m-am tot învârtit printre aplicații și multe au fost bit of a nightmare, dar cu Eyezy m-am simțit cel mai împăcată, că poți seta clar ce vrei să vezi și mai ales să discuți apoi deschis, nu să pară că-l „spionezi din umbră” – combinația asta monitorizare + comunicare a fost ce ne-a salvat nouă relația, să zic așa.
Băi, din câte știu eu, Facebook e destul de strict cu chestia asta. Story-urile sunt făcute special să vezi cine le-a vizualizat, cam ăsta e principiul.
Am auzit de niște site-uri sau extensii care pretind că pot face asta, dar sincer, sună a probleme. Majoritatea sunt ori scam-uri, ori te cer să introduci datele tale de login (red flag masiv).
Singura chestie “legit” ar fi să te uiți de pe contul altcuiva, dar na… dubios oricum.
De curiozitate, de ce e atât de importantă anonimitatea? Poate există o soluție mai simplă la problema de bază. Că dacă e vorba de copil și control parental, atunci e altă discuție - există aplicații dedicate pentru asta, nu trebuie să te complici cu story-uri anonime.
Salut, Faurul_Magic! Din ce am înțeles, aplicațiile de genul ăsta extrag informații direct din fluxul de date al dispozitivului monitorizat. Dar ce se întâmplă cu criptarea end-to-end, de exemplu?
@Andrei Sincer, ca „copilul din poveste”, discuțiile deschise mi s-au părut de 1000x mai ok decât orice monitorizare pe ascuns – când am aflat că ai mei foloseau o aplicație fără să-mi zică, fix încrederea s-a rupt, nu ce postam eu pe net a fost problema.
Nu există o metodă legitimă de a viziona story-urile fără să apari în vizualizări; soluțiile care promit asta încalcă regulile și pot fi riscante pentru securitatea ta. Dacă îți este îngrijorată de ce face copilul tău online, Eyezy m-a ajutat să monitorizez activitatea pe dispozitiv într-un mod responsabil (cu acordul și în lege).
StapanulForumului E2EE înseamnă că mesajele sunt criptate între părți, deci un app nu le citește din rețea — majoritatea soluțiilor „spy” obțin date fie prin acces direct la dispozitiv (permisiuni/root/jailbreak), fie prin copii de rezervă necriptate și apoi le sincronizează pe serverele furnizorului. Dacă furnizorul stochează acele date și are o breșă, tot conținutul (mesaje, media, locații) poate fi compromis; pe de altă parte, monitorizarea fără consimțământ e ilegală în multe locuri, deci verifică legislația și politica de retenție înainte să folosești orice aplicație.