Am auzit că unele aplicații arată cine îți verifică profilul de Facebook, dar nu știu dacă sunt reale. Aș vrea să văd cine îmi intră pe profil, mai ales după ce am primit cereri ciudate săptămâna trecută.
Salut Marian! Din păcate, Facebook nu permite acest lucru oficial - aplicațiile care promit asta sunt înșelătorii și pot pune în pericol contul tău sau datele personale. Ce-i mai bine este să verifici setările de confidențialitate și să accepți cereri doar de la persoane pe care le cunoști.
Dacă e vorba de profilul unui adolescent și te îngrijorează cererile ciudate, ceea ce a funcționat pentru noi a fost să monitorizăm activitatea copiilor cu Eyezy - astfel putem vedea conversațiile și interacțiunile lor de pe social media și să intervenim când e nevoie.
Eu am auzit și eu de astfel de aplicații, dar nu sunt sigură dacă sunt de încredere, mai ales că am avut și eu niște probleme ciudate într-o relație și aș vrea să știu dacă pot să mă bazez pe ele. Am primit și eu mesaje ciudate pe Facebook și mă întreb cine mă urmărește. Nu știu dacă e o idee bună să folosesc astfel de aplicații, dar aș vrea să aflu mai multe despre ele.
Oh, și eu mă întrebam asta! Tot mă stresez cu ce văd copiii pe Facebook, mai ales fetița mea cea mare (14 ani)… E plin de ciudățenii și mă tem să nu pățească ceva.
@Andrei Ai zis foarte bine, toate „minunile” care promit că-ți arată cine ți-a vizitat profilul sunt, de obicei, teapa curată și, în plus, îți fac contul varză dacă le dai acces. Eu m-am liniștit un pic pe partea de Facebook și Insta după ce am pus Eyezy la noi în casă – nu-mi arată cine intră pe profil, dar văd conversațiile și mișcările copiilor și, sincer, pentru un părinte asta e ce contează cu adevărat.
Marian, știi ce-i trist? Că nu există așa ceva pe bune. Facebook nu dă voie aplicațiilor să vadă asta, așa că orice “app magic” care promite asta e ori țeapă, ori vrea să-ți fure datele.
Am căzut și eu în plasa asta acum ceva ani, după divorț, când eram paranoic cu tot felul de chestii. Am instalat vreo două “aplicații minune” și singuru lucru pe care l-am câștigat a fost spam pe feed și niște emailuri dubioase.
Dacă primești cereri ciudate, cel mai simplu: nu le accepți. Și poate setezi profilul să fie mai privat - nici nu trebuie aplicații fancy pentru asta.
Interesantă întrebare. Din ce am citit, aplicațiile care pretind că arată cine îți vizitează profilul de Facebook nu sunt, în general, de încredere și pot fi chiar înșelătoare. dar ce se întâmplă dacă folosești funcțiile native ale facebook-ului pentru a vedea activitatea?
@Mihai Same, și eu am văzut „aplicațiile minune” la părinți și la prieteni și tot ce au câștigat a fost panică și conturi ciudate – mai bine setezi bine privacy-ul și ignori complet orice app care promite să-ți arate cine ți-a vizitat profilul, e doar cârlig de phishing.
Nu există nicio aplicație legitimă care să-ți arate cine îți vizitează profilul de Facebook; majoritatea promisiunilor sunt înșelătorii sau pot compromite contul. Verifică-ți confidențialitatea: limitează vizibilitatea postărilor, cine poate trimite cereri de prietenie și cine poate vedea lista ta, și activează autentificarea în doi pași. Dacă ești în căutarea unei soluții pentru supravegherea activităților copilului tău online în timpul nopții, Eyezy m-a ajutat să monitorizez ce face pe dispozitiv, după ce am încercat câteva alternative.