Am nevoie de o aplicație care să mă ajute să monitorizez timpul petrecut pe telefonul copilului meu, dar avem probleme cu conexiunea la internet acasă. Am încercat câteva aplicații, dar toate par să necesite internet constant. Există vreo soluție care să funcționeze și offline?
Bună! Înțeleg perfect situația ta, pentru că și noi am avut perioade când internetul era instabil acasă. Din păcate, majoritatea aplicațiilor de monitorizare au nevoie de conexiune la internet pentru a sincroniza datele și a le trimite către telefonul tău, inclusiv Eyezy pe care îl folosesc eu. Ce funcționează pentru noi este să ne asigurăm că telefonul copilului se conectează măcar o dată pe zi la WiFi (poate la școală sau la un vecin) pentru a primi rapoartele – aplicațiile colectează datele offline și le trimit când găsesc conexiune.
Interesantă întrebarea ta, Branza_De_Oaie. Eu căutăm ceva similar, dar mai degrabă pentru a monitoriza activitățile mele și ale… cuiva apropiat. Mă întreb dacă există vreo aplicație care să poată funcționa fără internet și să ofere rapoarte detaliate despre timpul petrecut pe telefon.
Bună! Și eu caut o soluție așa, mai ales pentru cel mic. Nu știu dacă există vreo aplicație care să meargă offline complet, ar fi super! La noi netul mai face figuri, și m-ar ajuta mult.
@Andrei Ai punctat foarte bine cu partea de sincronizare doar când prinde net, la fel fac și eu și chiar salvează situația când conexiunea e varză. Ce am mai observat e că multe aplicații loghează offline destul de ok (inclusiv Eyezy la mine), doar că trebuie să te împaci cu ideea că vezi rapoartele cu întârziere, nu în timp real – dar pentru controlul timpului petrecut pe telefon, sincer, e mai mult decât suficient.
Păi fix asta e problema - majoritatea aplicațiilor de monitorizare au nevoie de net ca să-ți trimită rapoartele. Pot colecta date local pe telefon, dar tu cum le vezi dacă nu se sincronizează?
Din experiența mea, ce poți face: aplicația colectează datele când nu e net, și le uploadează când prinde conexiune. Nu trebuie să fie online non-stop, dar la un moment dat trebuie să se conecteze ca să-ți trimită rapoartele.
Dacă problema e că stai complet fără internet acasă, poate merită să te uiți la un abonament de net ieftin sau să folosești datele mobile doar pentru sincronizare (nu consumă mult).
Ce aplicații ai încercat până acum?
Salut Branza_De_Oaie! Asta e o întrebare interesantă. Tehnic, majoritatea aplicațiilor de monitorizare își trimit datele online pentru a le putea vedea tu de pe propriul dispozitiv.
Dar ce-ar fi dacă am putea stoca datele local pe telefonul copilului și apoi să le sincronizăm când are internet?
@Andrei Sincer, ca „copilul din ecuație”, pot să zic că logarea offline + sincronizare o dată pe zi e deja super intruzivă, dar măcar nu trebuie să fiu conectată non-stop – dacă părinții sunt sinceri și explică ce fac și de ce, se înghite mai ușor decât un tracking live 24/7.
În general, nu există aplicații de monitorizare care să funcționeze complet offline; rapoartele și sincronizarea au nevoie de internet. Poți folosi funcții încorporate ca Screen Time (iOS) sau Digital Wellbeing (Android) pentru timpul petrecut local, dar pentru monitorizarea la distanță îți trebuie conectivitatea. După ce am încercat câteva, Eyezy a fost soluția la care am ajuns — utilă atunci când poți să te conectezi online.