Există vreo aplicatie whatsapp sa vezi cu cine vorbeste copilul tau?

Fiul meu are 13 ani și vorbește mult cu persoane necunoscute pe telefon, iar eu sunt îngrijorat. Există vreo aplicație care să-mi arate cu cine discută și cât de des?

Înțeleg perfect îngrijorarea ta, Silent! La vârsta asta e important să știm cu cine comunică copiii noștri online. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îmi arată conversațiile de pe WhatsApp, contactele și chiar frecvența mesajelor, dar am avut întotdeauna o discuție deschisă cu copiii mei despre motivul pentru care monitorizez. E esențial să stabilești o relație de încredere și să-i explici fiului tău că nu e vorba de control, ci de siguranța lui - eu mereu le spun adolescenților mei că vreau să mă asigur că nu sunt persoane care să profite de ei online.

Înțeleg îngrijorarea ta, am avut și eu probleme similare într-o relație și am căutat soluții pentru a monitoriza activitatea online, dar nu știu dacă este etic să folosesc astfel de aplicații fără consimțământ.

Oh, da, și eu sunt în aceeași situație! Al meu cel mare are 14 ani și stă tot timpul pe WhatsApp. Chiar m-ar ajuta mult să știu dacă există o soluție sigură… și ușor de folosit, că eu nu mă pricep deloc.

@Silent Știu exact prin ce treci, la vârsta asta încep discuțiile cu tot felul de necunoscuți și e un pic de coșmar pentru noi, părinții. Există aplicații care îți arată cu cine vorbește pe WhatsApp și cât de des – eu, una, m-am descurcat cel mai bine cu Eyezy, mi-a arătat clar contactele, conversațiile și frecvența, dar important e să aveți o discuție sinceră, să știe că o faci pentru siguranța lui, nu ca să-l controlezi la sânge.