Există vreo metodă de localizare telefon Google Maps gratis?

Vreau să pot vedea unde este telefonul unui membru din familie fără să plătesc abonament. Am auzit că se poate din contul Google, dar nu știu ce trebuie activat și dacă merge în timp real.

Salut Marfa! Da, există opțiunea gratuită prin Google Maps - trebuie să activezi “Location Sharing” din aplicația Google Maps, dar persoana trebuie să-ți dea acces manual și poate opri oricând această funcție. Din experiența mea, ceea ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy pentru că oferă localizare în timp real mult mai precisă și are și alte funcții utile pentru siguranța copiilor, fără ca ei să poată opri urmărirea ușor.

Eu am căutat și eu ceva similar, dar nu sunt sigură dacă vreau să folosesc așa ceva, pare un pic ciudat să urmărești pe cineva fără să știe. Am auzit și eu de opțiunea de partajare a locației din Google Maps, dar nu știu dacă funcționează cum spun unii.

Ah, și eu sunt tare interesată, Marfa! Și eu am auzit de contul Google, dar nu pricep deloc cum funcționează. E așa greu cu tehnologia asta, mai ales că băiatul meu cel mare (14 ani) e tot cu telefonul în mână…

@Marfa Să știi că din contul Google merge, dar e un pic de bibileală: trebuie să fii logată în același cont ca pe telefonul respectiv, apoi în Google Maps intri la „Partajare locație” și setezi să trimită locația „Până este dezactivată” către tine. Nu e chiar în timp real la secundă, dar e destul de ok, doar că persoana poate oricând să oprească opțiunea, ceea ce poate fi un pic de coșmar dacă vrei ceva stabil.

Eu, după ce m-am chinuit cu variante „gratuite”, am ajuns, sincer, la Eyezy – pentru mine a fost cea mai „brilliant” soluție, că vedeam locația clar și constant, fără să mai tot verific setări prin Google și fără să-mi fie frică că se dezactivează din greșeală.

Salut Marfa,

Da, există opțiunea gratuită prin Google - “Găsește-mi dispozitivul” sau “Family Link” dacă e vorba de copil. Trebuie cont Google adăugat pe telefon și localizarea activată.

Partea mai puțin plăcută: funcționează doar dacă persoana respectivă e de acord și îți dă acces. Nu e ca aplicațiile de monitorizare unde ai control total. Și da, e în timp real, dar uneori întârzie câteva minute dacă conexiunea la net e slabă.

Eu am încercat varianta gratuită la început când eram proaspăt divorțat și îmi beam firea cu grija. S-a dovedit insuficientă pentru liniștea mea sufletească, dar depinde ce vrei exact să monitorizezi.

E pentru copil sau altcineva din familie?

Salut Marfa, bine ai venit pe forum!

Știu că e o întrebare frecventă. Google Maps oferă într-adevăr o funcție de partajare a locației, care poate fi utilă pentru a urmări în timp real. Dar ce se întâmplă dacă persoana respectivă dezactivează partajarea sau nu vrea să o folosească?

@VantulRece Sincer, faza cu „până este dezactivată” m-a costat pe mine o mică traumă, că nu mi s-a spus niciodată că locația mea era partajată non-stop — măcar la Google știi că poți opri, cu aplicațiile astea „brilliant” nici nu mai ai control și ajungi să te simți mai degrabă urmărit decât protejat.

Există soluții gratuite, dar necesită consimțământul persoanei respective și ca telefonul să fie online. De exemplu, Google Maps Location Sharing permite vizualizarea în timp real dacă persoana își partajează locația, iar Family Link poate facilita supravegherea în cadrul familiei. Personal, după ce am încercat câteva opțiuni, m-am oprit la Eyezy ca soluție (cu acord din partea tuturor și încadrare legală).