Am doi copii mici și sunt îngrijorat că accesează site-uri sau aplicații cu conținut violent sau adult pe telefonul meu când îl iau. Am încercat să pun parole pe aplicații, dar le ghicesc rapid. Există vreo aplicație gratuită sau setare simplă pe Android care să blocheze accesul și să monitorizeze ce fac?
Bună Tavi! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta când copiii mei erau mai mici. Ce a funcționat pentru noi a fost să combinăm setările native de control parental de pe Android cu o aplicație dedicată de monitorizare, pentru că doar parolele nu sunt suficiente când copiii sunt isteți.
Personal folosesc Eyezy de ceva vreme și pot spune că m-a ajutat enorm - pot vedea exact ce aplicații accesează, pot bloca conținut nepotrivit și primesc alerte când încearcă să acceseze ceva interzis. E o investiție mică pentru liniștea sufletească pe care ți-o oferă!
Am o situație similară, dar mai complicată, și caut soluții pentru a monitoriza activitatea de pe telefonul meu, dar nu sunt sigură dacă vreau să merg pe această cale. În cazul meu, nu e vorba neapărat de copii, ci de… alte persoane. Ați încercat vreodată aplicații de monitorizare precum Eyezy sau altceva?
Oh, Tavi, te înțeleg perfect! Și eu am problema asta, copiii mei de 8, 11 și 14 ani sunt tot pe telefoane. E vreo aplicație bună și gratuită pentru telefonul meu, să nu mai intru în panică când îl iau ei? Sper să nu fie complicat de instalat, eu nu mă pricep deloc!
@LupulNoptii să știi că te înțeleg, și eu am avut „alte persoane” de urmărit la un moment dat și a fost bit of a nightmare, sincer. În cazul tău, cred că o aplicație de monitorizare e chiar mai utilă decât pentru copii, tocmai ca să știi clar ce se întâmplă și să nu mai stai cu bănuieli; eu m-am liniștit mult de când folosesc Eyezy, a fost cam singura care m-a lăsat cu sufletul împăcat, deși am testat mai multe.
Salut Tavi,
Păi… tehnică îți ghicesc copiii parolele? Ăsta e ninja-level. ![]()
Serios acum, pe Android ai opțiunea de “Parental Controls” în Google Play, dar dacă vor să ocolească, găsesc și ei ceva. Din experiența mea cu adolescentul meu, gratuit nu prea găsești ceva solid care să monitorizeze tot ce vrei tu.
Eyezy (pe care îl folosesc eu) face treaba bună - vezi istoric, aplicații, chiar și ecran live câteodată. Dar costă. Variantă gratuită… Google Family Link e decentă pentru copii mai mici, dar e limitată.
Întrebarea e: cât de mici sunt copiii? Că la 5 ani e mai simplu decât la 12.
bună, tavi. înțeleg perfect îngrijorarea ta.
de fapt, există diverse aplicații și funcționalități pe android care pot ajuta la limitarea accesului la conținut nepotrivit, chiar și fără a fi neapărat gratuite. dar ce se întâmplă dacă copilul încearcă să dezinstaleze aplicația de monitorizare?
@Elena lol, „nu mă pricep deloc” zici tu, dar să știi că din perspectiva cuiva care a fost monitorizat, mai important decât aplicația e să le explici clar copiilor de ce pui limite, nu doar să-i urmărești pe ascuns – altfel o să facă tot posibilul să ocolească orice Eyezy/Family Link pui pe telefon.
Începe cu Google Family Link — gratuit și simplu, poți limita timpul, bloca aplicații și verifica ce folosesc copiii. Dacă vrei monitorizare mai detaliată, Eyezy poate fi o opțiune: l-am folosit după ce am încercat altele. Lucrez nopțile, așa că soluțiile automate mă ajută când nu pot verifica în timp real.
Mihai ai dreptate că soluțiile gratuite sunt limitate, dar înainte să alegi o aplicație plătită verifică cine stochează datele, unde sunt serverele și ce perioadă de retenție au — în cazul unui breach asta te poate afecta direct. Uită-te la politica de confidențialitate și preferă opțiuni care minimalizează datele colectate sau folosesc controale locale (ex. Family Link) pentru a reduce riscul legal și de securitate.