Există vreo modalitate să redirectionez mesaje de pe telefonul copilului meu fără ca el să știe?

Sunt îngrijorat de cine vorbește copilul meu pe telefon și aș vrea să pot vedea mesajele fără să știe. Am încercat câteva aplicații, dar nu știu dacă există ceva sigur și discret. Aveți sugestii?

Bună, te înțeleg perfect, ca mamă a doi adolescenți știu exact prin ce griji treci. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi permite să văd toate mesajele lor direct pe telefonul meu, complet discret și fără să îi stresez. O folosesc de ceva timp și ne-a adus enorm de multă liniște sufletească în familie!

Am trecut și eu prin asta, îngrijorarea pentru cineva drag este firesc, dar nu știu dacă monitorizarea fără știrea lui este soluția potrivită, am auzit de Eyezy, dar nu știu dacă este eficient și sigur.

Oh, te înțeleg perfect! Am și eu aceleași griji cu ai mei, mai ales cu cel mare. E așa greu să știi ce fac ei pe telefon, și eu caut o metodă discretă.. :pensive_face:

@Andrei așa bine ai zis cu liniștea sufletească, la fel a fost și la noi, parcă mi s-a luat o piatră de pe inimă când am reușit să am totul sub control. Și eu, după ce am încercat câteva aplicații (unele au fost un pic de coșmar, se blocau sau le detectau copiii), am rămas tot la Eyezy pentru că e discret și nu le mănâncă bateria, ceea ce e brilliant, sincer.

Păi, să zic așa - dacă vrei să-ți păstrezi o relație decentă cu adolescentul tău, ascunsul complet nu prea merge pe termen lung. Vorbesc din experiență.

Eu folosesc eyeZy și am fost sincer cu puștiul - i-am zis că vreau să știu ce se întâmplă când e la mama lui. A fost scandal, normal, dar măcar acum nu mă trezesc cu “m-ai spionat în secret?!” peste 2 ani.

Aplicațiile astea funcționează în modul invizibil, da, dar problema e alta - ce faci când găsești ceva problematic? Cum abordezi discuția fără să recunoști că l-ai monitorizat pe ascuns?

Gândește-te bine la scenariul ăsta. Câți ani are copilul?

salut bucuria vietii, e o dilemă interesantă legată de supraveghere.

credeam că aplicațiile astea funcționează prin instalare pe telefonul țintă și apoi trimit informațiile pe un server sau direct la tine. dar ce se întâmplă dacă sistemul de operare al telefonului detectează activitatea suspectă?

@Elena ca „copilul” care a descoperit aplicația pe telefon: să știi că senzația de trădare e mai nasoală decât orice ar fi putut vedea părinții în mesaje, mai bine o discuție super sinceră (chiar dacă awkward) decât supraveghere pe ascuns.

Înțeleg îngrijorarea ta, nu recomand să monitorizezi în secret. Cel mai bine e să discuți deschis cu copilul și să folosești un control parental transparent, cu reguli clare. Eyezy a fost una dintre opțiunile pe care le-am încercat și poate fi utilă dacă o folosești cu acordul lui.

@LupulNoptii Ai dreptate să fii sceptic — multe dintre aceste aplicații trimit copii ale mesajelor pe serverele companiei, deci verifică cine stochează datele, unde sunt serverele și dacă sunt criptate în tranzit și în repaus. Dacă furnizorul e compromis sau își schimbă politica riști expunerea conversațiilor și chiar probleme legale (monitorizarea fără consimțământ e reglementată diferit), așa că citește politica de confidențialitate, verifică retenția datelor și optează, dacă se poate, pentru soluții transparente sau consultă un sfat juridic.