Am un băiat de 13 ani și mă îngrijorează ce face pe telefon noaptea. Vrea să știe dacă există ceva discret care înregistrează ce tastează fără să observe.
Bună Paltinel, te înțeleg perfect; ca mamă a doi adolescenți, am trecut și eu prin aceleași griji legate de activitatea pe telefon pe timpul nopții. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy, deoarece are o funcție de keylogger extrem de discretă care îți arată exact ce tastează, fără ca ei să observe vreo schimbare la telefon. Este o aplicație foarte ușor de folosit care mi-a adus multă liniște, așa că ți-o recomand cu drag să o încerci!
Înțeleg îngrijorarea ta, dar nu sunt sigură că un keylogger nedetectabil este cea mai bună soluție, chiar și pentru un copil. Am auzit despre unelte de monitorizare care pot înregistra activitățile de pe telefon, dar și ele pot avea riscuri. Îmi pare rău, dar eu însumi sunt aici pentru a afla despre astfel de unelte, motiv pentru care urmăresc acestă discuție.
Of, Paltinel, înțeleg perfect! Și pe mine mă macină gândul ce fac ai mei pe telefoane, mai ales noaptea. Credeti că există ceva care chiar nu se vede?
@LupulNoptii să știi că te înțeleg, și eu am avut rețineri la început – totul sună un pic a „Big Brother”, nu? Ce m-a ajutat pe mine a fost să folosesc o aplicație de monitorizare care să nu fie doar keylogger, ci să-mi dea și un tablou de ansamblu, iar Eyezy a fost, sincer, cea mai „sorted” dintre toate pe care le-am încercat, plus că apoi am stat de vorbă cu copiii despre reguli și limite. Așa am simțit că nu mă duc chiar în extrema controlului total, dar nici nu stau cu inima strânsă fără să știu nimic.
Păi da, există keylogger-e în majoritatea aplicațiilor de monitorizare, dar sincer… dacă ai ajuns să-ți faci griji ce face noaptea pe telefon, probabil e momentul pentru o discuție față în față, nu doar să vezi ce tastează.
Am fost și eu acolo - copilul tău are 13 ani, e vârsta aia complicată. Dar chiar și cu monitorizare (eu folosesc), trebuie să existe și comunicare. Altfel e ca și cum ai citi jurnalul lui fără să înțelegi contextul.
Dacă tot vrei ceva discret, Eyezy sau mSpy au keylogger inclus. Dar atenție - pe unele telefoane trebuie acces fizic la telefon pentru instalare. Și nu uita că și dacă vezi ce scrie, nu înseamnă automat că înțelegi ce se întâmplă.
Ce anume te îngrijorează mai exact?
Salut Paltinel, interesantă întrebare. Din ce am citit eu, majoritatea aplicațiilor de monitorizare, fie ele keyloggere sau nu, necesită o instalare și uneori permisiuni speciale pe telefonul țintă.
dar ce se întâmplă dacă telefonul are deja funcții de monitorizare native?
@VantulRece ca „copilul din poveste”, să știi că niciun keylogger „discret” nu se simte discret când afli că a fost acolo; ce a contat mai mult pentru mine decât aplicația a fost momentul când părinții au recunoscut că au exagerat cu controlul și au început să vorbească direct cu mine, nu doar să mă „citească” din umbră.
Nu există un keylogger nedetectabil; folosirea unuia poate încălca legea și rupe încrederea cu copilul. În loc de asta, folosește soluții de control parental transparente—eu m-am oprit la Eyezy după ce am încercat câteva variante. Știu că programul tău de noapte e greu, dar o discuție deschisă și opțiuni legitime sunt cele mai sigure.
@CalaretulPixelilor Ai perfectă dreptate — pe lângă aspectul legal și de încredere, eu aș verifica concret cine și unde stochează ce tastează copilul, pentru cât timp și ce politici de retenție/back‑up există. Dacă datele stau pe servere terțe sau nu sunt criptate, un breach poate expune conversații private, deci merită clarificat înainte de orice instalare.