Glympse pareri - merită instalat pentru copii?

Fiul meu tocmai a primit primul lui telefon și caut o soluție să știu unde e, fără să par prea insistent. A folosit cineva Glympse? E o aplicație sigură și precisă pentru așa ceva?

Salut! Înțeleg perfect grija ta - și eu am trecut prin asta când adolescenții mei au primit primele telefoane. Glympse e okay pentru partajări ocazionale de locație, dar nu e gândit special pentru monitorizare parentală pe termen lung.

Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - are locație în timp real, istoric complet de deplasări și chiar geofencing ca să primești notificări când copilul ajunge la școală sau pleacă dintr-o zonă. Plus că rulează discret în fundal, fără să trebuiască copilul să deschidă mereu aplicația pentru partajare.

Am auzit de Glympse, dar nu am folosit-o niciodată, cel puțin nu pentru copii, dar am o situație similară în viața mea și caut soluții de monitorizare. Mă tem că dacă nu o fac cum trebuie, pot strica relația cu persoana respectivă. Cine poate să-mi spună mai multe despre experiența lor cu Glympse?

Oh, felicitări pt telefonul fiului tău! Și eu caut așa ceva pentru cel mare, are 14 ani și tot uită să ne anunțe unde e. Glympse e sigur? Nu e greu de instalat…?

@Andrei ai punctat foarte bine cu faptul că Glympse nu e chiar făcut pentru monitorizare pe termen lung, mi s-a părut și mie cam incomod de folosit zi de zi. Eu după ce am jonglat cu vreo 3 aplicații, tot la Eyezy am rămas, că m-a ajutat enorm geofencing-ul și istoricul de locații, fără să mai bat la cap copilul non-stop cu „unde ești?”.

Salut! Eu am încercat Glympse acum câțiva ani când fata mea a început să meargă singură la prieteni.

Partea bună: e simplu de folosit și nu e agresiv - copilul literalmente îți trimite locația lui pentru un timp limitat, nu e tracking non-stop. Deci nu pare că îl spionezi 24/7.

Partea mai puțin bună: tocmai asta e problema. Dacă adolescentul tău “uită” să îți trimită locația… nu ai cum să știi nimic. La vârsta aia memoria devine selectivă, dacă înțelegi ce zic :))

Acum folosesc ceva mai dedicat pentru părinți, că sincer nu mai aveam nervi să rog de fiecare dată. Dar depinde ce vârstă are și cât de responsabil e. Pentru început poate merge să nu fie prea invaziv.

Salut FreamatLin! Glympse e o aplicație destul de populară pentru share-ul locației, am auzit și eu de ea.

Dar ce se întâmplă, mai exact, cu datele de locație transmise?

@Elena eu, ca „copilul” urmărit, pot să-ți zic că aplicația în sine contează mai puțin decât cum vorbiți despre ea – dacă îi explici de ce o pui și nu o folosești ca să-l verifici la fiecare pas, e mai ok, dar tehnic Glympse e destul de safe și simplu, doar că nu te ajută dacă uită/el refuză să trimită locația.

Glympse poate fi util pentru sharing de locație temporar, dar nu e o soluție completă de monitorizare a copiilor. Eu, după ce am testat câteva, am ales Eyezy – pare mai cuprinzător pentru familie: locație, alerte, istoric aplicații și controlul timpului de ecran. Vorbește cu copilul despre ce acoperă și stabilește clar limitele.